Kyststien Holmestrand sentrum til Mulvika

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,4 km
  1 time
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Hele året

Kyststien sydover fra Holmestrand sentrum følger hovedsaklig strandkanten og starter gjennom parken Dulpen ved Holmestrand fjordhotell, gjennom sentrum og brygga i Holmestrand med båthavna som skue. Stien svinger utom Ødegårdsbua og over gangbrua og deretter rundt Hydro hvor man følger vannkanten. Deretter går man til venstre over i Backers gate og ned Hagemannsveien. Her er lyktestolpene blåmerket gjennom den gamle trehusbebyggelsen. Fra Backersgate går turen så til venstre gjennom båthavna og følger vannkanten gjennom Hagemannsparken. Sør i parken er det gjennomgang i gjerdet mot felleskjøpet og stien fortsetter i vannkanten sørover til Mulvika. Her kan man også følge gang og sykkelstien.

Turen kan også kombineres med andre turer i området. For eksempel Kyststien nordover mot Angers Kleiv, Mulodden rundt og kyststien videre sørover.

Turen og gangstiene er mulige å gå hele året og der det kan være plundrete gjennom parker på vinterstid, kan man følge småveiene rundt slik at turen er fremkommelig med vogn, sykkel og rullestol store deler av stekningene. Turen går hovedsaklig på grus/asfalt.

Det er flere fiskeplasser og lekeplasser langs ruten, så den er særlig godt egnet for de minste.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering i nord i Holmestrand sentrum eller jernbanestasjonen. I syd er det parkering i Almedalen. Det er også muligheter for parkering i Hagemann.

Adkomst med kollektivtransport

Tog til Holmestrand. Buss 22 eller 02 stopper både i Almedalen/Mulvika og i Holmestrand sentrum slik at det er mulig å gå turen en vei eller tur-retur.
Annonse