Sjusjøvannet rundt

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 8,2 km
  • 2 t
  • Rundtur
  • 131 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - sep

Sjusjøvannet ligger midt i hjertet av et av Norges mest ettertraktede hytteområder. Den 8 kilometer lange turen rundt vannet er særdeles familievennlig. Undervegs er det en liten quiz og i vestenden av vannet en suveren lekeplass.

Det er mange mulige startpunkter på denne turen, alt etter hvor du parkerer. Turen er godt skiltet med «Sjusjøen rundt». Fra Rustad hotell går du østover langs vannet på gruset turveg. Undervegs er det mange fine rasteplasser. Den mest idylliske av dem er kanskje Åtangen. Rett før man krysser Fjellelva, er det en avstikker ned til rasteplassen på Åtangen, også kalt «Soria Moria». Her er det muligheter for både å bade, fiske og grille. Helt i vestenden av Sjusjøen er det også fine bademuligheter. Her er det strand og en flott lekeplass, som er svært populær blant de mange småbarnsfamiliene som
besøker Sjusjøen. Det går fint an å ta turen både med rullestol og barnevogn, til fots og på sykkel. Men for å komme gjennom hele runden med rullestol eller barnevogn, må du følge Rømåsvegen mellom den store myra ved Rømåsen og Sjusjøvegen. Sjusjøen er et nokså urbant hytteområde med et markert sentrum, der du finner matbutikk, sportsbutikk, hotell, kafé og bar. Men nærmeste tursti er aldri langt unna. Det er et stort stinett her, godt skiltet og merket av Sjusjøen og omegn skiforening. De viser veg i et snilt fjellområde som er lett tilgjengelig sommer og vinter. Fra Sjusjøen er det mange flotte turmål både i retning Ljøsheim, Åstdalen, Hornsjø, Nordseter og Lillehammer.

Adkomst med egen bil

Kjør til Sjusjøen sentrum. Parker ved Fjellheimen, ved Rustad hotell og fjellstue eller ved Rømåsmyra.
Annonse