Fottur rundt Langevann i Re

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Langevann i Re kalles også Langvannet på noen kart. En fin tur på skogsveier og stier. Det første man kommer til er badeplassen med benker, toalett, grillplass, stupetårn og badebrygge. Deretter fulgte vi veien videre gjennom skogen til et kryss som heter Hytteveiskille. Her tok vi til høyre bortover grusveien, som vi fulgte i ca. 1 km. Nytt skiltet kryss som heter Stangevann. Her gikk vi i retning Gransetra før vi i neste kryss tok av mot Langvannet Badeplass. Her gikk stien forbi endel hytter.

Ved Stangevann lå det tømmerstokker på tvers av stien i myra. De kalles Rullebruene, og er såkalte kavlebruer som er et fredet kulturminne.

Mellom Hytteveiskille og Stangevann er det mulig å ta omveien om Nordre Brattåsen. På toppen er en bålplass. Utsikten derfra hindres av endel trær.

Om vinteren er det mulig å gå rundt Langevann på ski.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Ramnes i sør eller Kjønnerød i nord kjører man 4 km inn på Tinghaugveien. Der er det skiltet til Langevann. Etter 400 meter kommer man til parkeringsplassen. Ikke kjør forbi bommene.

Adkomst med offentlig transport

Ikke mulig å ta buss hit.
Annonse