Gjennom Nordmarka på sykkel

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

Oppsøk en villere del av Nordmarka som er lite besøkt. Det kommer til å kjennes godt i lårene på enkelte stigninger, for eksempel fra Grua opp til Myllavannet, men for en betaling: Innover får du vakre vann som gir både lys, utsikt, bade-, fiske- og teltmuligheter.

Rute: Grua–Mylla– Gjerdingen–Katnosdammen–Store Sandungen– Hakloa– Hammeren–Kjelsås

Turen starter med motbakker fra Grua togstasjon opp til vannet Mylla, videre langs sørsiden av Mylla, og sørover til Gjerdingen. og følger veien langs den nordlige delen av vannet. Et spesielt godt tips til telting er ved nordsiden av Gjerdingen, hvor det også er fint å bade.

Ved østsiden av Gjerdingen krysses demningen: Like etter demningen tar man av og følger veien over Katnoshøgda til Katnosa. Fra veien er det ca. 300 meter trillesti inn til den ubetjente hytta Katnosdammen, med 17 sengeplasser, som ligger idyllisk til ved vannet. Husk å bestille overnatting på forhånd via www.ut.no

Overnatting på Katnosdammen inkluderer også lån av kanoene som tilhører hytta.

Videre er det flere lette og raske strekk. Ruta går forbi Sandungen gård, østover og rundt vannet Store Sandungen, forbi Hakloa til Kikut.

På Kikutstua kan dere lade batteriene med kaffe, brus og sjokolade, her er det også mulig å bestille overnatting.

Turen avsluttes gjennom landlige Maridalen med dyr på beite. Langs denne ruta er det lite eller ingen trafikk, før du kommer ned til Hammeren i Maridalen.

Turen går stort sett på grusvei, med det er 5 km asfalt i begynnelsen og på slutten.

KART: Oslo Nordmark Sommer 1:50 000 fra Nordeca, eller Cappelens Oslomarka sommer 1:50000 (best for sykkel)

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Tog til Grua stasjon eller med bil til Mylla Dam

Adkomst med offentlig transport

Tog Oslo-Grua (Gjøvikbanen). Bestill plass på toget for sykkel www.vy.no . Eller ta Skiforeningens sykkelbuss til Mylla.
Annonse