Hestgrovheia, 656 moh.

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  3,7 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Jun - okt

7,4 km t/r, Etter umerket sti

Hestgrovheia er det høyeste fjellet i tidligere Agdenes kommune og ligger i et område nordvest for Lensvik som er preget av basaltiske vulkanbergarter. Fra toppen av Hestgrovheia er det fenomenal utsikt på godværsdager; helt fra norskehavet utenfor Frøya i vest til Sylan i øst og mot Trollheimen i sør.

Rutebeskrivelse: Gå grusveien opp til steinbruddet. Herfra er det flere alternative ruter til toppen, men på godværsdager vil vi anbefale å ta stien til høyre. Dette gir en noe lengre tur, men stien er bedre og utsikten over Agdenes er finere. Stien er grei å følge helt opp til toppen av Hestgrovheia. Er du heldig med været kan du å nyte utsikten mot fjord og fjell fra «Vestre varden» på toppen. Med beliggenhet ytterst i Trondheimsfjorden har nok denne mektige varden hatt en sentral funksjon den gang vardevarsling var en del av Norges forsvar.

Retur samme vei tilbake.

Overnatting: Selva Kro og Motell i Agdenes har overnatting for de som trenger det.

Kart: Norge-serien 10090 Trondheim 1:50 000

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Ta av fra Fv 710 i Lensvika ved skilting mot Landrø og følg bomveien innover Solemsdalen. Bomveien kan periodevis være i litt dårlig forfatning så kjør forsiktig. Parker ved avkjørselen til det gamle steinbruddet i fjellsida rett sør for Hestgrovheia. Det anbefales ikke å kjøre helt opp til steinbruddet med vanlig bil.
Annonse