Legg til huskeliste
Annonse

Jan Schrøder i HHT Stange krets har koordinert arbeidet med det nye turkartet Stange, utgitt av HHT i april 2015. Han har i den forbindelse sporet 500 km med merkede stier i kommunen. Og mens han holdt på med dette tenkte han ut et 5-dagers turforslag "Stange rundt" som skal gåes som fellestur i pinsen 2015. Men stiene er der - og her har du sporet du kan følge på kartet og på din mobil. Lykke til - du kan ta en og en etappe eller alle fem dagene i strekk!

På fellesturen gjør vi det slik:

Torsdag 21. mai, dag 1: Frammøte på Atlungstad brenneri med start kl. 09.00. Stange kvalifiseringssenter blir med oss fra Sakslund til Stange. Total lengde 27 km. Vi regner med å være framme ved Tangen samfunnshus til kl. 18.00. Muligheter for bagasjetransport, overnatting til neste dag og kjøp av grillmat på kvelden.
Turleder: Aud Norstad

Fredag 22. mai, dag 2: Frammøte ved Tangen samfunnshus med start kl. 08.45. Ordfører Nils Røhne er med turfølget hele dagen. Friluftslivets år sin ambassadør, Hans Ruud, blir også med. Tangen skole skal gå sammen med oss til Fysakposten i Hovshagan, ca. 1,5 km. . Denne delen av turen går langs Mjøsa i lett terreng. Seinere skal vi gå bratt oppover lia gjennom Espa, forbi Romsætra, over Grasberget og helt til Gammelsaga. Lengde 21 km. Vi regner med å være framme på Gammelsaga til kl. 17.00. Muligheter for bagasjetransport og overnatting. Det blir arrangement med matservering på Gammelsaga om kvelden.
Turleder: Aud Norstad, tlf. 992 59 904

Lørdag 23. mai, dag 3 (pinseaften): Frammøte på Gammelsaga med start kl. 09.00. Lengde snaut 24 km. Vi regner med å være framme ved Harasjøen til kl. 18.00. Muligheter for bagasjetransport og overnatting. Ved ankomst Harasjøen kan man få skyss tilbake til Malungen hvor det blir fellesmåltid og overnatting. Inger Maren Gjerlaug forteller historien om livet og fløtinga rundt Malungen.
Turleder: Oddvar Engen

Søndag 24. mai, dag 4 (1. pinsedag): Start fra Harasjøen badeplass/parkeringn kl. 09.00. Lengde snaut 23 km. Vi regner med å være framme ved Klevfos til ca kl. 18.00. Mye av turen denne dagen går på stinettet til Vallset Kulturstier, og vi går innom Kvennstugua (salg av kaffe og vafler) og passerer forbi Skåråsberget skogskapell (jordbærkirka). På Klevfos blir det underholdning ved Tor Karseth. Muligheter for bagasjetransport, matservering på kvelden og overnatting.
Turleder: Kari Landheim Austlid

Mandag 25. mai, dag 5 (2. pinsedag): Frammøte på Klevfos med start kl. 08.00. Lengde 20 km. Vi beregner å være framme på Atlungstad mellom kl 14.00 og 15.00 . Her har Hedmark fylkeskommune et arrangement i anledning Friluftslivets år som varer fra kl 13.00 til 15.00 med kulturprogram mm. Vår ankomst blir markert i arrangementet. Muligheter for bagasjetransport.Turleder: Kari Landheim Austlid og Trine Lauritzen

Adkomst med egen bil

Start første dag og mål siste dag er Atlungstad Brenneri. Ellers kan du starte hver dagsetappe etter eget valg. Fellesturen i pinsen krever ikke påmelding, bli med på det du har lyst men du må gi beskjed hvis du skal være med på middagen på kvelden.
Annonse