Topptur på ski til Nibbi, 1741 moh.

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Ypperlig topptur for hele familien. Nydelig panoramautsikt på toppen, hvor man også kan skimte Gaustadtoppen. Fra Lykkjastølen hold vestsiden av fossen. Det faller seg naturlig å følge dalen oppover, så får man toppen i front/til høyre av traséen. Det er en populær topptur, så her finner man ofte tråkkede spor. Man kan nyte utsikten bakover og synet av skogshorn mot nord. Det er en bratt og jevn stigning på 700 m, som også gjør at nedkjøringen blir leken. Snøen ligger lenge her, og er en klassiker om våren. For de erfarne som søker mer utfordring er det mulig å ta andre nedkjøringer som er brattere og mer krevende. Dette krever såklart riktig utstyr og erfaring i fjellet, og at forholdene er bra.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg rv 7 til Hemsedal, og ta av mot Lykkja. Når man ser Skogshorn i front, ta av mot Ulsåkstølen Fjellstue. Kjør litt videre og parkér ved Lykkjastølen. Husk bompenger som også inkluderer parkering. Betaling utføres til en postkasse ved Ulsåkstølen Fjellstue.
Annonse