Finnskogrunden - Historisk vandrerute

Publisert av: DNT Finnskogen og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  52,0 km
  3 dager
 • Sesong
  Mai - sep

Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir deg flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.

På Finnskogrunden kan du oppleve et tverrsnitt av Finnskogens særegne skogfinske historie og kultur – gjennom kulturlandskap, kulturminner og andre severdigheter. I tillegg opplever du variasjonene i naturen og skoglandskapet. Runden går rundt innsjøen Møkeren i Kongsvinger kommune, og følger oppgåtte og mindre oppgåtte stier mellom finnetorp, husmannsplasser, skolestuer og grender.

Les mer om Finnskogrunden og Historiske vandreruter ved å trykke på lenkene til høyre på siden.

RUTEBESKRIVELSE:

Finnskogrunden ligger på den sørlige delen av Finnskogen og er omtrent 60 kilometer lang. Den følger hovedsakelig sti i skogsterreng, noe grusvei og en liten del asfaltert vei. Selv om ruta kan gås begge veier, anbefales turgåere å gå med klokka – i alle fall første gang man går den. Det gir den aller fineste opplevelsen! Runden egner seg også utmerket godt til småturer, da det er gode muligheter til å besøke enkeltmål.

ETAPPE 1: Austmarka Bygdetun – Masterud 8 km

ETAPPE 2: Masterud – Femoen 10 km

ETAPPE 3: Femoen – Lebiko 17 km

ETAPPE 4: Lebiko – Austmarka 20 km

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med bil eller buss til Austmarka sentrum
Annonse