Merket turløype fra Sundsvold til Eidem

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  9,3 km
  5 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt
Denne løypa en fantastisk naturopplevelse, med havet (og en del av strekningen øya Søla) på den ene siden og Gullsvågfjellet og Trollvasstinden på den andre.

Vegdalen er en grønn perle med hyttebebyggelse og strand. Registreringsboks for deltagelse i IL Vegas turlotteri er plassert under bordet ved rasteplassen på den andre siden av elva. Her finnes også en plakett med sagnet om kjerringa i Vegdalen.

Fra Vegdalen kan man følge merket turløype (til venstre) opp fjellsiden til Vegdalskardet, med løype videre til Moen. Skilt ved rasteplassen.

Løypa videre rett fram, mot Eidem, består av vekslende terreng, bl.a. rullestein langs Sørstranda. I Kuvika ser man rester etter tidligere bebyggelse og i Ramnvika kan man ta seg en dukkert i krystallklart vann på ei flott sandstrand. Fra Nepsundet og videre vandrer man i ulendt terreng med mye stein. Høyeste punkt: 70 m.

Neste rasteplass med benker og muligheter for grilling, er Ervika. Her finner man også en registreringsboks for deltagelse i IL Vegas turlotteri.

På siste del av turen passerer man Vegas beste badestrand, Juvika. Herfra og fram til parkeringsplassen på Levika, er løypa tilrettelagt for rullestolbrukere. På Levika er det gapahuk, grillplass og benker. Litt bortenfor, langs landbruksveien, finner man toalett, omkledningsrom og en liten fotballbane.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Startsted: Sundsvold. Fortsett landbruksvei der hovedveien slutter. Parkering og rasteplass ved enden av veien.
Annonse