To turløyper til Hestvikskaret

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  3,5 km
  45 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Fra Hestvika: Første del av turen følger kommunal veg til Hestvika. Ta til venstre (grønt turløypeskilt) i siste sving før bebyggelsen i Hestvika. Lett, og for det meste tørt terreng, steiner og lyngheier. Vanntett fottøy anbefales hvis det nettopp har regnet. Svak stigning, så turen passer også for barnefamilier. Turen tar ca. 1 ½ time tur/retur. Snu deg av og til for å beundre utsikten mot Hestvika og havet.

Fra Kjul: Første del av løypa på steiner og lyngheier. Etter hvert brattere stigning. Løype på fjell. Denne turen tar ca. 1 time tur/retur.

På Hestvikskardet har man flott utsikt over Kjul og Vegafjorden. I en steinrøys finner man registreringsbok for deltakelse i IL Vegas turlotteri.

Har du lyst på en større utfordring, kan du fortsette merket løype til Kjulsveten. Starten på denne turen fra Hestvikskaret er ganske krevende, med bratt stigning. Beregn ca. 45 min. på denne distansen også, alt etter behov for pauser. Turløyper til Kjulsveten er lagt inn på ut.no.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

1. Fv 84 til Eidem. Ta av hovedveien på Vika, mot Hestvika (skiltet viser Fornminner). Parkering i Åkvika, infotavle om turløype til Kjulsveten. (Hestvikskaret passeres på turen til Kjulsveten).

2. Kommunal veg til Kjul. Kjør til enden av hovedveien, forbi bebyggelsen, og fortsett på jordbruksveien. Se etter Turløypeskilt.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.