Forside > Utforsker > Område > Norefjell og Eggedalsfjella

Utforsk Norefjell og Eggedalsfjella!

Norefjell ruver mellom Krøderen og Eggedal. Fra Høgevard på 1459 moh. skal du en klar dag ha utsikt over vel 40 000 kvadratkilometer! Den utsikten overgås bare av Gaustatoppens i Sør-Norge. På Høgvarde er det ei sikteplate som forteller deg hvilke fjell du ser i de forskjellige himmelretningene.

Selv om man lenge trodde det, er ikke Høgvarde høyeste punktet på Norefjell. Gråfjell, noen kilometer lenger nord, rager sju meter høyere. Der forteller sagnet at det skal finnes sølv, så om ikke utsikten derifra er like imponerende som fra Høgevarde, er det kanskje ikke så dumt å ta turen oppom likevel.

Kulturlandskap

Norefjell byr på mer enn god utsikt, det gir en fin blanding av høyfjell, småvann, skog og seterområder og er et interessant bekjentskap for vandreren. På din ferd kan du også støte på minner fra tidligere tiders reinjakt i form av ledegjerder, dyregraver og buestilling.

Eggedalsfjella

Til Norefjellområdet regner vi også fjelltraktene fra Eggedal over mot Tunhovd og fram til veien Uvdal-Dagali-Geilo. Her er det større partier med typisk østlandskog i tillegg til snaufjell. Lengst i vest glir området umerkelig over i Hardangervidda med sitt store nett av hytter og ruter.

Mest populære ruter

Fra Tempelseter til Høgevarde. Fra Sandvassetra til Toveseter, videre til Høgevarde over Norefjellryggen og tilbake til Sandvassetra via Tempelseter.

Gode startsteder

Alpinanlegget på Norefjell, Tempelseter, Sandvassetra og Haglebu i Eggedal.

Mer informasjon

Tilpass søket for