Forside > Utforsker > Område > Hedmarken og Hedmarksvidda

Utforsk Hedmarken og Hedmarksvidda!

Finn turer og hytter i området

Hedmarksvidda er den sørligste utløperen av fjellryggen mellom Østerdalen og Gudbrandsdalen. Sørover mot Hamar glir snaufjellet over i høytliggende skogkledte åser som fortsetter videre sørover mellom Mjøsa og Glomma helt til Romerike. Det området kaller vi Hedmarken. 

Skog   

Hedmarksvidda er kanskje først og fremst stedet for stille ettertenksomhet og rolige turer. Ta en titt under de skjeggete granene eller på de åpne myrene så vil du finne en florarikdom som er verdt mer enn ett stopp. Fuglelivet og dyrelivet er rikt, sjansen er der for å se alle de fire store rovdyrene og villreinen ferdes i de nordligste traktene. 

Turområder   

Hedmarksvidda er mest kjent for sine dagsturområder, men her passerer også Rondanestien og Birkebeinerstien og det er mange hytter som gjør det mulig å legge ut på lengre turer.

Mosjømarka i Løten byr på idyllisk furuskog og blanke skogsvann. Lett adkomst fra Løten -sentrum og Myklegard ved Hamar–Elverumveien.

Søndre Hedmarksvidda er området mellom Hamar og elva Åsta, et friluftseldorado for befolkningen sommer som vinter. Fine rundturer på blåmerkete stier kan du gjøre fra Budor, Gåsbu og Vollkoia. Turistforeningen tilbyr enkelt losji i sine ubetjente hytter.

På Raudfjellet og i Ringsakerfjellet er området rundt Øyungen og -Godlidalshytta populært, en skikkelig fjellvidde på over 1000 moh., villreinen og rypas rike! 

Mest populære ruter  

Fra Gåsbu nordover mot Målia, Sandfløten og Halgutusveen og videre til Mosjømarka i Løten. 

Gode startsteder  

Malungen, Rokosjøen, Gåsbu, Budor, Vollkoia, Skramstadsetra, Målia, Bringbu og Åkersætra

Mer informasjon  

Tilpass søket for