Forside > Utforsker > Område > Alvdal Vestfjell

Utforsk Alvdal Vestfjell!

Vest for Alvdal ligger det fjellområdet som er oppkalt etter bygda. Det strekker seg vestover til Rondane, og har Folldalen i nord og Atndalen i sør som øvrige grenser.

Området preges av lavkledde, runde formasjoner, med spredt bjørkeskog langs flere av vassdragene. Det går flere mindre veier inn i området som gir mange gode utgangspunkter. Det er også fint å kombinere en tur i Alvdal Vestfjell med en tur i Rondane. 

Seterområde 

Omtrent midt i Alvdal Vestfjel troner den 1827 meter høye Storsølnkletten. Derfra ser man en rekke av setrene som har vært med på å sette sitt preg på disse fjellene i generasjoner: Breisjøseter, Flatseter, Franksætra, Follandsvangen og Kvislåsætra er de mest sentrale.

Tidligere tok alle disse i mot overnattingsgjester, men i dag er det bare Breisjøseter som gjør det. Det er til gjengjeld et meget trivelig overnattingssted som ligger fint an i forhold til øvrige turisthytter i området. DNT har nemlig to selvbetjente hytter i Alvdal Vestfjell. Det å besøke dem kombinert med Breisjøseter gir en fin rundtur og god oversikt over fjellområdet. 

Populære ruter  

Fra Straumbu til Breisjøseter og fra Flatseter til Breisjøseter

Gode startsteder  

Atnasjø kafe, Straumbu , Flatseter og Kvislåsætra .

Tilpass søket for