Forside > Utforsker > Område > Narvikfjellan

Utforsk Narvikfjellan!

Det står et sus av malmtransport og rallare over Narvik. En av de fineste måtene å bli kjent med fjellene rundt malmbyen på er å følge i rallarnes spor langs den gamle anleggsveien mellom Bjørnfjell og Rombaksbotn. Med sine sirlige oppmurte kanter minner den lite om nåtidens anleggsveier. Rallarene bygde denne veien for å anlegge den imponerende Ofotbanen fra Narvik til Sverige.

Kontraster

Fjellplatået som møter deg over tregrensa ligger mellom 650 og 1000 meter over havet med høyere topper innimellom. Landskapet blir brutt av storslagne fjellformasjoner med spisse topper der breene står i slående kontrast til de frodige dalgangene.

Turer gjennom Narvikfjellene kan kombineres med en tur over til svenskenes hyttesystem på den andre siden av grensa, for eksempel med start fra Svenska turistföreningens største hytteanlegg på Abisko. Nordkalottruta og Grensesømmen krysser fra Hukejaure i Sverige til Gautelishytta og fortsetter sørover etter hyttene i Norge. Ved Hellemobotn tar den østover igjen inn i Sverige.

Ut mot kysten byr imponerende topper som Stetinden, Kuglhornet og Eidetind på flotte muligheter for de klatreinteresserte.

Mest populære ruter

Fra Katterat til Hunddalshytta og videre til Beisfjord eller Cunojávrihytta. Fra Sitashytta til Paurohytta og fra Cunojavrehytta til Cáihnavággihytta og Skjomdalen –Lossistua– Cáihnavággihytta –Skjomdalen.

Gode startsteder

Bjørnfjell, Katterat Ofotbanen, Sørskjomen. Norddalen og Sørdalen i Skjomen. Gautelisvatnet og Kjårda er endesteder for veiene fra Sørdalen.

Mer informasjon

Tilpass søket for