Forside > Utforsker > Område > Finnmarksvidda

Utforsk Finnmarksvidda!

Finnmarksvidda er Norges største vidde med et flateinnhold på mer enn 22 000 kvadratkilometer. Fra Alta i vest til Varangerhalvøya i øst er det vel 33 mil, og fra nord til sør er det minst like langt. Her er mye kjerr og myr og fantastiske muligheter for dem som vil oppleve den store villmarka.

Frodige Finnmark

Til å ligge så langt mot nord er det en enorm frodighet av blomster og planter. Miljøet rundt de gamle fjellstuene inne på vidda er helt spesielt og må oppleves. Fjellstuene ble opprinnelig bygd langs de gamle ferdselsveiene for å huse embetsmenn og andre på reise. I dag er det først og fremst lokalbefolkningen som besøker disse fjellstuene, ofte på vårparten med snøskuter. En og annen skiløper og fotturist overnatter også her, men mange som besøker Finnmarksvidda bruker telt for å få den store villmarksfølelsen.

Turistforeningen har nå fått tillatelse til å merke vandreruter fra Kautokeino til Nordkapp, men det vil ikke være snakk om mye merking på den enorme Finmarksvidda.

Nord-Troms fra Skibotndalen og Kilpisjärvi til Reisadalen, har vi også omtalt under Finnmark. Dette området preges av den canyonliknende Reisadalen med flotte fosser og elvegjel.

Mest populære ruter

Fra Stuorajávri til Joatkajávri fjellstue.

Gode startsteder

Ássebákti og Kautokeino.

Mer informasjon

Tilpass søket for