Forside > Utforsker > Område > Hemsedal, Golsfjellet og Valdres

Utforsk Hemsedal, Golsfjellet og Valdres!

Riksvei 51 mellom Gol i Hallingdal og Leira i Valdres går tvers gjennom dette fjellområdet. Sør for veien strekker toppene seg opp til nesten 1300 meter. Særlig er det mange hyttefolk som har fått øynene opp for de mulighetene dette gir, og bruker områdett flittig.

Gode innfallsporter til disse fjelltraktene er fra Bagn i Valdres og opp forbi Fjellstølen. Fra Bagn går det også en fjellvei til Gol. Den passerer blant annet flere overnattingssteder som er fine utgangspunkter for turer sommer og vinter. Det er ikke merkede turistforeningsruter i dette området.

Nord for riksveien er særlig Storefjell med sine 1148 meter et yndet turmål. Vanligste utgangspunkt er fra hotellet som har samme navn. Det er også merket ruter sommer og vinter fra en rekke andre koselige overnattingssteder rundt dette lille, men fine fjellområdet.

Stølsområde

Lenger nordøstover strekker fjellområdene i Nord Aurdal og Vestre Slidre seg langs Valdres. Heller ikke her har DNTs medlemsforeninger merket ruter, men det er mange muligheter for friluftsfolket allikevel. En del syklister har allerede fått øynene opp for nettet av fjellveier i dette området og flere vil nok følge etter.

Kano- og kajakkpadlere vil også finne mye å glede seg over. Storevatn og Tisleifjorden byr begge på gode muligheter for padleturer. Det gjør også Helin og Flyvatnet og litt lenger nord.

I tillegg til rv 51 er det mange gode ankomstveier inn i dette sammensatte fjellområdet både fra Valdressiden og fra søndre deler av Hemsedal.

Gode startsteder

Vaset, Hemsedal, Vang

Mer informasjon

Valdres

Gol

Hemsedal

Tilpass søket for