Forside > Utforsker > Område > Trysil og Engerdal

Utforsk Trysil og Engerdal!

De store skog- og fjellkommunene nordøst i Hedmark gir mange muligheter for fotturer og skiopplevelser. Tvers gjennom kommunene går både Pilegrimsled og Grensesøm.

Naturreservat

I sør har særlig det 1132 meter høye Trysilfjellet i løpet av noen få år utviklet seg til en turistmagnet. Kommunene rommer også store skogstrekninger, elver og vann med gode muligheter for jakt og fiske. Vil du oppleve skikkelig urørt natur, er det også mange muligheter. Helt øst i Trysil, nesten på grensen mot Sverige, ligger Smoldalen naturreservat. Det 23929 dekar store naturreservatet byr på en ganske så fin urskog.

Granåsen er et annet naturreservat det er verdt å besøke mens man er i Trysil. Navnet forteller selvfølgelig mye om hvordan naturreservatet ser ut og hva det kan by på, men ikke at deler av området har urskogpreg og kan by på et rikt utvalg av planter.

Engerdal

Sør for Drevsjø i Engerdal ligger det store Kvisleflået og Hovdlia naturreservat. Med sine 56 824 dekar favner det et imponerende myrområde ispedt klynger med naturskog. Et av Norges største naturreservater ligger også i kommunen. Det 88 262 dekar store verneområdet Bjørnberga og Istern beskytter både et spesielt vannøkosystem og fjellskog i nabolaget til Femundsmarka.

Flere av disse verneområdene kan oppleves på nært hold av dem som vandrer Grensesømmen. Denne ruta fra Halden til Treriksrøys går tvers gjennom hele den østre delen av kommunen.

Mest populære ruter

Grensesømmen og Pilgrimsleden.

Tilpass søket for