Forside > Utforsker > Område > Folgefonna

Utforsk Folgefonna!

Folgefonna er egentlig tre breer på til sammen drøyt 200 kvadratkilometer. Søre Folgefonna er størst med 168 kvadratkilometer og den tredje største breen på det norske fastlandet, etter Jostedalsbreen og Vestre Svartisen.

Turer på bre er ofte krevende, med mange hundre meter stigning for å komme opp på breplatået. Folgefonna er ikke noe unntak. Høyder opp mot 1700 meter sikrer deg til gjengjeld storslåtte rundskuer. Fra toppen av Folgefonna ser man store deler av Hardangervidda med Hårteigen og Hardangerjøkulen i øst og nord og kystfjellene, Marstein fyr og Nordsjøen i vest.

Kontrastene lokker

I gamle dager var breen en viktig ferdselsvei mellom bygdene i Ytre Hardanger og Sørfjorden. Allerede for over hundre år siden ble det bygd rideveier opp fjellsidene for å hjelpe turistene opp på Folgefonna.

I våre dager er det først og fremst skiløping i vårmånedene og brevandring om sommeren som er populært. Kontrastene lokker: først skitur på breen, seinere kanskje en frisk dukkert i fjorden ved Sunndal eller en rolig stund ved Baroniet i Rosendal for å nyte blomsterprakten – man får både vinter og vår samme dag.

Mest populære ruter

Sunndal via Breidablikk til Fonnabu og Tokheim til Holmaskjer ved Folgefonna.

Gode startsteder

Rosendal, Sunndal, Jondal, Buer og Tokheim.

Mer informasjon

Tilpass søket for