Forside > Utforsker > Område > Trillemarka og Holtefjell

Utforsk Trillemarka og Holtefjell!

Området mellom Eggedal i øst og Numedal i vest, begrenset i nord av veien mellom Haglebu og Nore og i sør Hokksund, inneholder mye interessant. Et av høydepunktene er Trillemarka –Rollagsfjell naturreservat som deles mellom kommunene Sigdal, Rollag og Nore og Uvdal.

Trillemarka

I dette naturreservatet kan du finne et av Norges største områder med sammenhengende gammel naturskog. Av Norges ca 40 kjente områder på 10 kvadratkilometer eller mer med gammelskog er Trillemarka det største og mest verdifulle. På grunn av den lange striden om vern har området blitt godt kjent og mange turfolk har også lært å sette pris på Trillemarka.

En mye brukt adkomst er langs bomveien fra Eggedal og opp til Skodøltjenn. Fra veienden kan du følge merkede stier vestover til Vindolvatnet, eller Grunntjønn.

Lenger sør er Moslundstjenn et godt utgangspunkt. Vil du opp i høyden for å skaffe deg oversikt over dette mangfoldige verneområdet er Grøsetsetra et godt utgangspunkt. Derfra er det fine turer både til Borofjell eller Slettefjell, som begge byr på god utsikt.

Det er ingen turisthytter i verneområdet, men satser du på telt eller åpen himmel har du nær sagt en uendelighet av muligheter for å gjøre deg kjent i dette naturreservatet.

Holtefjell

I sør er Holtefjell et friskt pust av høyfjell midt i lavlandet med sine vel 700 meters topper og sine snaufjell. Letteste adkomst er via Vestbysetra i nord. Derfra går det merket sti blant annet til det flotte utsiktspunktet Myrehogget på 707 meter. Totalt er det over 30 kilometer merkede stier i Holtefjell, og godt med turmuligheter.

Mer informasjon

Tilpass søket for