Forside > Utforsker > Område > Finnmarkskysten

Utforsk Finnmarkskysten!

Kysten av Norges nordligste fylke er enorm både når det gjelder størrelse og variasjon. Den byr på lange strekninger med høye og forrevne fjell som stuper i havet. Den byr på vide rullesteinsstrender og idylliske sandstrender som er langt sørligere egner verdig, hadde det ikke vært for temperaturen i vannet.

Norges nordligste

Finnmarkskysten har også lange partier hvor vidda slutter brått mot havet med et stup. Finnmarkskysten har fastlandsnorges nordligste punkter, Knivskjellodden, Nordkapp og Kinnarodden. Fylket har også noen av landets største øyer som Sørøya, og Seiland hvor Norges nordligste bre ligger.

Plusser vi så på med en lang rad brede og dype fjorder som Porsangerfjorden, Laksefjorden, Tanafjorden og Varangerfjorden er dette ytterligere med på å vise bredden i kystnaturen i Finnmark.

Friluftsliv

Mulighetene for friluftsliv er selvfølgelig som naturen selv, enorme. Enten det gjelder padling eller fotturer, båtturer eller skiturer, jakt eller fiske – det er bare fantasien som setter grenser.

DNTs tilbud opp i alle denne naturprakten er nokså beskjedent. På Magerøya ligger et par ubetjente hytter, en av dem er Norges nordligste og østligste. I samme område er det noen få kilometer med merkede ruter. Et prosjekt med å merke en sammenhengende rute helt opp til Knivskjellodden og Nordkapp er og i sluttfasen.

Mer informasjon

Tilpass søket for