Legg til huskeliste
  73
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Bleskestadmoen - en hytte med sjel på en vakker stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell. Bleskestadmoen er Stavanger Turistforenings aller eldste hytte, og er et møtested mellom øst og vest i uminnelige tider.

  Beliggenhet

  711 meter over havet, inn av Nesflaten og Roalkvam, og opp av Bleskestad, langt inni Suldal, ligger Bleskestadmoen som et minne om en spennende tid med stølsdrift og dyr på beite. I tidligere tider møttes suldøler og austmenn til hestehandel på Bleskestadmoen. Hytta ligger ikke mer enn 2-3 timers fottur fra Bleskestad, og er lett tilgjengelig både sommer og vinter.

  Det går mange stier til og fra Bleskestadmoen. Du kan komme nordfra via Holmavatnhytta. Turen går i lett høgfjellsterreng, før en slipper seg ned gjennom bjørkeskog og fram til hytta. Fra Breive kan en følge den eneste gamle fjellveien øst-vest som ikke er delt opp av kraftverksinngreper. Stien fra Jonstølen/Mostøl til Bleskestadmoen går forbi flotte stølsområder, over lettgått høgfjellsparti med fantastisk utsikt til Bleskestadmoen lenger nede.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 28 senger og 8 madrasser

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 18 i hovedhytta og 4 i annekset.

  Bleskestadmoen er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Utvalget kan variere utover sesongen.

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene. Vann kan hentes i elva nedenfor hytta. Elven/bekken ovenfor hytta kan være tørlagt når det har vært lite nedbør.

  Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). 

  Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Haugesund sykehus. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

  Aktiviteter

  Elva som renner over stølsvollen et par hundre meter fra hytta har noen nydelige badekulper, perfekt for å vaske bort svette etter turen! I fjellbjørkeskogen kan du også plukke blåbær. Det er fiskemuligheter i Bleskestadåna. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse fiskekort.

  En lett rundtur kan være å parkere bilen på Bleskestad og bestille drosje videre til dammen ved Sandvatn. Følg merket løype ned til Bleskestadmoen, ca. 2 timer. Neste dag merket løype gjennom skogen tilbake til Bleskestad, 2 timer. Bleskestadmoen har merke til Sjumilstøvelen

  Hund

  Hund er tillatt i sikringshytta, men hunden skal ikke inn i sovedelen av hytta. Det er ett hundebur tilgjengelig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken. 

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20% rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Historie

  I 2001 ble gammelhytta (bygget i 1891) restaurert og satt opp i sin opprinnelige form. Samtidig ble det bygget en helt ny hovedhytte. I samarbeid med grunneier ble eldhus og låve restaurert.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  RyfylkeDyraheio landskapsvernområde med biotopvern

  Adkomst sommer

  Med bil: Følg rv. 13 til Nesflaten. Herfra vei til Roalkvam og videre til Bleskestad. Med offentlig transport: Hurtigbåt til Jelsa eller Sand. Buss (Suldal billag) videre til Nesflaten og Roalkvam. Videre med drosje til Bleskestad.

  En oversikt over kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Det er helårsbro på plass i Klauvskeimoen, men like ved hytta må du være forberedt på vading når det er ekstremt mye nedbør.

  Adkomst vinter

  Det kan være krevende å gå opp fra Bleskestad, samt tilsvarende krevende å gå ned fra Bleskestadmoen. Det er ikke å anbefale å gå sommerruten hvis det er hardt underlag, eller skredfare. Dette på grunn av juvet som ligger ovenfor daminntaket 700 moh. Dette ligger utsatt til, og ingen ønsker å komme på skli her.

  Ved å gå den fineste og beste traseen, unngår du juvet. Den finner du ved å gå på den østlige siden av juvet, på samme side som Nystølen. Det enkleste er å følge lik trase som stien til Nystølen. Det er også en åpen og fin nedkjøring, når du velger denne traseen ned. Denne er ikke kvistet.

  Det er helårsbro på plass i Klauvskeimoen, men like ved hytta må du være forberedt på vading når det er ekstremt mye nedbør.

  SjekkUT | Bleskestadmoen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  73

  SjekkUT-besøk