Furøya Gjestehuset

  Legg til huskeliste
  7
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 18 sengeplasser
  • Ubetjent i perioden 26. april - 13. okt.

  Bygningen har en lang historie som «Gjestehus» for familiene som eide Furøya fram til staten overtok hele Furøya i 1993.

  Alle bygningene på Furøya er fredet av Riksantikvaren. Les mer på Kulturminnesøk via lenken.

  Gjestehuset er restaurert av Aust-Agder Turistforening (AAT) i samarbeid med Aust-Agder fylkeskommune, Furøya IKS og Furøyas Venner. Den ble åpnet som DNT-hytte av statsministeren 1. juli 2021. Furøya IKS er et interkommunalt samarbeid mellom Tvedestrand kommune og Aust-Agder fylkeskommune. For mer informasjon, gå inn på www.furoya.no.

  Gjestehuset inneholder to leiligheter i 2. og 3.etg med 9 senger, bad, kjøkken og stue i hver etasje. I 2.etg er det 3 soverom med familiekøye. I 3.etg er det et soverom med en familiekøye og en sovesal med 2 familiekøyer. En familiekøye har dobbeltseng nede og enkeltseng oppe. Leiligheten i 3.etg må leies i sin helhet, men i 2.etg kan man leie et enkelt rom eller en enkelt seng.

  Til hytta hører en rosjekte ‘Terje Vigen’. Den ligger i vika bak Forpakterboligen og kan brukes av våre gjester i begge hyttene.

  Nøkkelen hentes i en nøkkelboks ved inngangsdøra. Leietaker disponerer hytta fra kl. 16.00 ankomstdagen til kl. 14.00 på avreisedagen.

  Furøya ligger midt i Tvedestrandsfjorden og det er adkomst med taxibåt fra Tvedestrand, Sagesund eller Hagefjordbrygga.Det gis 20% rabatt for DNT medlemmer ved fremvisning av medlemskort. Ring 41454145 for bestilling av taxibåt og avtale om oppmøtested.

  NB!! Fra 1. juli til 1. august kjører Badebåten til Furøya hver dag hver hele time fra kl. 11.00 til 17.00 fra brygga ved Rådhuset, via Furuholmen og til Furøya. Pris 75,- pr pers. NB Badebåten tar 5 personer og kan ikke forhåndsbestilles. Se mer info her: Ragg - Badebåt.

  På Fjordsenteret ved Sagesund (rett ved Furøya) er det mulig å leie parkeringsplass og båt (14 fot med 9,9 hk) tlf: 415 31 212. Båter kan også leies fra Kote Null tlf 456 71 742. Det er offentlig parkering i Tvedestrand sentrum eller på Hagefjordbrygga. Det er gratis parkering om sommeren i skolegårdene i Tvedestrand.

  Det er mange muligheter for fortøyning av egen båt på øya.

  Det er innlagt sommervann fra kommunalt vannverk. Vannet er vanligvis på fra slutten av april til etter høstferien.

  Alle senger er utstyrt med dyner og puter. Ved overnatting må du ha med enten eget sengetøy, lakenpose eller sovepose. Det er fullt utstyrt kjøkken med varmt og kaldt vann, nødvendig dekketøy, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er eget bad med dusj og toalett. Det er dusj automater som å betales med 10 kr mynter. Det er elektrisk oppvarming. Griller finnes i kjelleren til Forpakterboligen. De kan brukes av gjester i begge hyttene.

  Søppel tas med på land eller kastes i de sorte containere som er plassert på brygga mot øst (ikke på brygga foran restauranten).

  Det er gjestene som selv sørger for rydding og rengjøring. Nødvendig utstyr er tilgjengelig. Ta med kjøkkenhåndkle og oppvaskklut. Det er innført et straffegebyr på inntil kr. 3000 ved mangelfullt renhold.

  Det er dessverre ikke tillatt å ta med kjæledyr.

  Restauranten er åpen i sommer-ukene og helger i juni og august.

  Hyttetilsyn: Erling Steen tlf 4102 8688 og Dag Søraker tlf 913 49 801.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Båt
  • Booking
  • Fiske
  • Servering
  • Dusj

  Passer for

  • Barnevennlig
  Annonse
  Sørlandskysten

  Adkomst sommer

  Adkomst med egen båt eller taxibåt som bestilles på 4145 4145 god tid i forveien. Båt kan også leies hos Fjordsenteret i Sagesund tlf 415 31 212. Der kan det også leies parkeringsplass. Det er offentlige parkeringsplasser i Tvedestrand og på Hagefjordbrygga. Det er også muligheter for gratis parkering i Tvedestrand by om sommeren. 

  SjekkUT | Furøya Gjestehuset

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  7

  SjekkUT-besøk