Legg til huskeliste
  28
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 28 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Hovatn betyr vatnet som ligger høyt, og da passer det at hytta er en av Stavanger Turistforenings høyesteliggende hytter med sine 1120 meter over havet.

  Beliggenhet

  Hovatn ligger langt til fjells, øst for Blåsjø. Den er et flott stoppested på turen fra nord til sør mellom Haukeliseter og Ådneram. Raskeste adkomst er ved å kombinere fotturen med sykkeltur på anleggsvei inn fra Gullingen i Suldal.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 28

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 16 i hovedhytta og 2 i annekset. 

  Hytta står ulåst. 

  Hovatn er selvbetjent som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Oversikt og priser over proviant finner du her . Utvalget kan variere utover sesongen. For våre selv- og ubetjente hytter må du også betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene. 

  Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

  Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse kan brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte. 

  Det er bygget helårsbro ved utløpsosen på Hovatn på stien som går til Vassdaltjørn. Stavanger Turistforenings største, mest solide og dyreste bro får deg trygt over elva.

  Vinter: Legg merke til hvor alle inngangsdører er, da dørene kan være dekket med snø om vinteren.

  Aktiviteter

  Området har gode muligheter for ørretfiske! Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

  Det er flere spennede turer fra Hovatn. Du kan ta turen til Bergenuten (1235 moh.), Krokvassdalen eller tuftene av Heiberghyttene med steinvarder. Det er dyregrav og bogastelle ved Krokvassåni. 

  Blåsjø rundt: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Dette gjelder hele året. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks. tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien hvor du må leie sykkelen din over. Ved litt logistikk-planlegging kan du sette en bil ved Skreivasskleivane og sykle til Beinvasskilen eller omvendt.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Hund er tillatt i sikringshytta, her er det to senger for hundeeiere. Vedovn og to hundebur er på rommet. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken. 

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ta kontakt med oss dersom dere ønsker mer informasjon om medlemsskap. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Historie

  Hovatn ligger midt i reinsdyrenes rike og området bærer preg av det. Ved innløpsosen av Krokevassåni ligger en godt bevart dyregrav. Her ligger fremdeles restene av to jakthytter som ble bygget av Thorvald Heiberg ca. 1907. Området er en del av Njardarheim og er eid av Statskog SF.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Ryfylke

  Adkomst sommer

  Hovatn ligger langt til fjells og det er merkede løyper til de to nabohyttene Vassdalstjørn og Storsteinen.

  Adkomst via anleggsvei til Blåsjø: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Dette gjelder hele året. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må leie sykkelen over. NB: Det er ferdselsforbud i Steinbuskaret. Følg merket sti som går over Gyvassfjellet

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Til påske knyttes hytta til rutenettet med kvisteløyper til Vassdalstjørn og Storsteinen. Se kvistekart.

  SjekkUT | Hovatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  28

  SjekkUT-besøk