Legg til huskeliste
  56
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Langavatn er en turisthytte med kort vei til Kjerag og med en flott utsikt. Vil du gjøre litt mer ut av turen til Kjerag og Kjerag-bolten, så legg inn en overnatting på Langavatn – du vil garantert ikke angre på det!

  Beliggenhet

  Hytta ligger ved Langavatnet i Frafjordheiane landskapsvernområde med flott utsikt nedover dalen mot Rundavatnet. En av de gamle ferdselsveiene fra Sirdal-Hunnedalen fulgte dette dalføret til Lysebotn. Fra hytta er det forholdsvis lett å ta seg opp på høyfjellsplatået på begge sider av dalen. En populær dagstur fra Langavatn er å ta turen ut til Kjerag-platået som tar 3 timer hver vei.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 29

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 10 i hovedhytta og 6 i annekset.

  Langavatn er en selvbetjent hytte, som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er gass til matlaging, ved og stearinlys. Hytta er ulåst. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved.

  Aktiviteter

  En spennende aktivitet ved Langavatn er fiske. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i Langavatn, Tjodan og Akslaråtjørn. Andre må løse fiskekort.

  Langavatn brukes ofte i forbindelse med besøk på Kjerag og Kjeragbolten, så en tur til denne verdenskjente naturattraksjonen er et must når du besøker Langavatn.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Langavatn er hund tillatt i sikringshytta. Her er det seks sengeplasser for hundeeiere. Ønsker du å ta med hunden inn skal den være i hundebur. Vedovn og lite kjøkken tilgjengelig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik i Stavanger.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din.

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt.

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  RyfylkeFrafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Enkleste adkomst til Langavatn er å kjøre vegen FV 500 mellom Ådneram og Lysebotn til skilt Langavatn. Herfra er det ca. 2 km på anleggsvei til Akslaråbommen. Videre 1-2 timers fottur inn til hytta. Langavatn er ellers forbundet med merkede ruter til Sandvatn, Blåfjellenden, Flørli og Lysebotn. Du kan også gå fra Øygardstøl via Kjerag.

  Korteste veien til hytta er fra Lyseveien. Ta av ca 2 km før p-plass ved Øygardsstølen/Kjerag og kjør opp til bommen før dammen ved Åkslaråtjørna. Vi gjør oppmerksom på at denne bommen er låst. Står den tilfeldigvis åpen lukkes den uten varsel og man blir låst inne. Parker derfor på utsiden av bommen.

  Husk at Lyseveien er vinterstengt og info om evt. stengning finner du på på vegvesen.no. Normalt stenges veien når snøen kommer ca. november/desember og åpnes ca. 17. mai.

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Til skolenes vinterferie kvistes det løype mellom Sandvatn og Langavatn. Normalt kan denne benyttes til 1. mai, men etter påsken blir ikke kvistingene vedlikeholdt. 

  SjekkUT | Langavatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  56

  SjekkUT-besøk