Legg til huskeliste
  30
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Hytta på Storsteinen ligger i et av de aller viktigste områdene for villreinen. Turgåere og skigåere må derfor ta særlig hensyn og vise aktsomhet.

  Beliggenhet

  Storsteinen i Ryfylkeheiane består av to hytter som ligger fint til ved en bukt av Storsteinvatnet. Vatnet, dalen og heieområdene har fått navn etter kjempesteinen som ligger 500 meter vest/nord-vest for hyttene. Hidleren under steinen har vært brukt som herberge for farende folk mellom Setesdalen og bygdene i vest.

  Hyttene ligger i en smal korridor mellom to av landets største vannkraftmagasiner, Blåsjø og Svartevatn/Ytre Storevatnet. Denne smale korridoren er kanskje det mest kritiske trekkområdet for villreinen i Setedals-Ryfylkeheiane. Deler av området er derfor vernet som Steinbuskaret biotopvernområde. Her er helårlig ferdselsforbud utenom merket løype. Villreinens kalvingstrekk går gjennom Steinbuskaret. Det er grunnen til at kvisterutene i området fjernes etter påske.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 34

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 14 i hovedhytta og 10 i annekset

  Storsteinen er en selvbetjent hytte, som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Dette finner du i hovedhytta. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er gass til matlaging, ved og stearinlys. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved. Hytta er ulåst.

  Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

  Aktiviteter

  Det finnes flere turmuligheter fra Storsteinen, du kan for eksempel gå til Sjonaråsen, Storsteinhidleren og Storvassdammen. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i området, andre må løse fiskekort.

  Husk at det er ferdselsforbud i Steinbuskaret. Følg merket sti som går over Gyvassfjellet om du kommer fra, eller skal til, Hovatn.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Storsteinen er hund tillatt i det ytre soverommet i sikringshytta, som er den øverste hytta. Her er det to senger for hundeeiere, hundebur og vedovn. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  RyfylkeSetesdal Vesthei Frafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Storsteinen ligger midt i hjertet av Ryfylkeheiane og er gode dagsetapper unna flere turistforeningshytter. (Se rutebeskrivelser)

  Adkomst via anleggsvei til Blåsjø: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Dette gjelder hele året og ble permanent fra 2021. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle for eksempel tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må trille sykkelen over.

  NB: Det er ferdselsforbud i Steinbuskaret. Følg merket sti som går over Gyvassfjellet om du kommer fra, eller skal til, Hovatn.

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Følg se kvistekart og følg kvistet løype.

  NB: Husk at det er ferdselsforbud i Steinbuskaret hele året.

  Kvistet løype går via Storsteindalen, Beinleidokki, over Blåsjø. Følger vannene 1067,1120, 1133 og 1134 moh.

  SjekkUT | Storsteinen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  30

  SjekkUT-besøk