Rostahytta

  Legg til huskeliste
  9
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 33 sengeplasser
  • Åpen hele året


  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Rostahyttene ligger nord i Indre Troms, nær svenskegrensa. På denne trivelige hvileplassen i lavterrenget er det 33 sengeplasser, og fra hytteveggen har man flott utsikt opp til ruvende topper med snøflekkede sider. Her passerer både Nordkalottruta, Grensesømmen og E1.

  Hyttetunet består av mange hytter:
  Gamle Rosta; bygget i 1964, Nye Rosta; bygget i 1973, Jubileumshytta; bygget i 2007, Hundeannekset; bygget i 2018

  Beliggenhet

  Fra Innset-Likkamoen-Rostahytta: 13 km, 3-4 timer.
  Likkamoen-Rostahytta: 5 km, 1,5 time.

  Opp Rostadalen til Innset. Herfra er det snaut 2 t (6,5 km) på bomvei på sørsida av Rostaelva/Rosteatnu opp dalen. Stien går fra sommerparkeringen på vei, så sti til helårsbrua over Rostaelva (Rosteatnu) til Likkamoen på nordsiden. Stien går videre gjennom blandingsskog, og av og til på tørre elveterrasser, opp Rostadalen på nordsida av elva. På helårsbru over Trollelva/Ruollajohka. Stien går så oppover og over en haug(478). Noen bekker passeres. Like før hytta et par myrdrag, og klopp over en bekk.

  Rom

  Jubileumshytta har 13 sengeplasser fordelt på 3 soverom
  Nye Rostahytta har 8 sengeplasser fordelt på 3 soverom
  Gamle Rostahytta har 6 sengeplasser på 1 soverom
  Hundeannekset har 4 sengeplasser

  Utedo.

  Utstyr

  Jubileumshytta har solcellestrøm til belysning og USB-lading. NB! Bruk strøm med måte i mørketida.

  Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr.

  Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

  Vann

  Det er tau på alle hyttene for vannhenting.

  Tilsynene på Rostahyttene ber folk være forsiktige når de skal hente vann. Gå ned mellom Jubileums- og gammelhytta. Der skal det være trygt å hente vann!

  Vinterstid:
  Hvis man går ned mellom Jubileumshytta og gamle Rosta er det en fordyping i snøen nede i elva, der er det greit å grave seg ned til elva.

  Hvis vannhullet allerede er gjenfrosset/nedsnødd og dere må ned i elva (nedenfor hengebrua) og hente vann: Vær forsiktige, gå minst 2 stk i lag og bruk bøtte med tau (finnes i gangen på gammelhytta).

  Hund

  Det er tilrettelagt for hund i eget hundeanneks med 4 sengeplasser for de med hun i reisefølget. Det ligger i tilknytning til uthuset. Det er 3 bur i yttergang. Hundeannekset er forbeholdt besøkende med hund, men som på selve hyttene, frigis ubenyttede senger kl. 21.00, og da kan gjester uten hund benytte disse.

  Det er mulig å ha hund i yttergangen på Nye og Gamle Rostahytta.
  Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

  Jubileumshytta er hundefri.

  Bestilling og betaling

  Se bestillingslenke på høyre side.

  Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

  Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.

  Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

  Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

  NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

  Aktiviteter

  Fra hytta kan man ta en dagstur på den merkede ruta til Gappohytta som svinger over svenskegrensa og etter hvert inn igjen i Norge på nordsida. Sørover kan du legge en fin flerdagerstur til Dærtahytta og videre til Dividalshytta i Øvre Dividal nasjonalpark. Rostahytta ligger lett tilgjengelig fra Tamokdalen, via Rostadalen i vest.

  Bading i kulpen nedenfor brua. Gå over brua, litt nedenfor brua går man over bergene ned til elva, der er det en fin badekulp som det er herlig å dyppe seg i.

  Dagstur til Steinhytta i Rostadalen

  Annet

  Mobildekning
  Mobildekning kun med Telenor nært hytta. Sikker plass er ca. 100 meter oppover på stien mot Iselva. Ved vestveggen på Gamle Rostahytta er det av og til dekning. På hyttetunet kan det være dekning, men denne er svært variabel. Ved gode forhold kan man få dekning inne i selve hytta. Dekning også med Telia oppnår du er på siste bakketoppen når du kommer fra Innset, akkurat der du kan se hytta.

  Kartoversikt
  Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Skibotndalen 10149"

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund

  Lenker

  Annonse
  Indre Troms

  Adkomst sommer

  Kjør inn Rostadalen enten via Tamokdalen eller fra Heia på E6 via Øverbygd. Kjør inn til Innset. Den gamle stien gikk på nordsida av elva, den nye som er kortere, går på sørsiden. På sommerstid kan du kjøre ytterligere 6-7 km innover dalen på vei på sørsiden av elva. NB! For bruk av veien betales kr. 90,- per tur. Bruk vipps eller kontonr: 4715 65 46751. Merk med bilens skiltnr. Informasjon om når veien åpnes etter tining på våren, kommer på Troms Turlags Facebookside. OBS! Veien fra Innset til parkeringen kan være dårlig, spesielt på våren; kjør forsiktig.

  Du parkerer på anvist parkeringsplass på Likkamoen. Fortsett deretter til fots langs veien til bru over Rostaelva. Derfra på god sti i 1,5 timer til Rostahytta.

  Adkomst vinter

  Veien er ikke brøytet helt inn til Likkamoen, så en må gå på ski langs veien fra vinterparkeringen innenfor Innset. NB! Betaling for bruk av veien, se info adkomstbeskrivelse sommer.

  SjekkUT | Rostahytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  9

  SjekkUT-besøk