Dærtahytta

  Legg til huskeliste
  7
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Dærtahytta og Dærtastua ligger i Indre Troms langs E1, Nordkalottruta og Grensesømmen. Den er blant annet et fint utgangspunkt for fiske, både sommer og vinter. Alle vannene i Deartavággi har bra med fisk som gjerne lar seg lure av en vandrer med stang. Faunaen i området kan også gi deg spennende bekjentskaper. Om våren kan du høre fjellrypa hele døgnet, og jerven passerer området på sine vandringer. I tillegg forlater bjørnen hiet, og du kan være så heldig å se den vandre gjennom dalen på leting etter mat.

  Dærtahytta ligger på den merkede ruta mellom Rostahytta i nord og Dividalshytta i sør.

  Beliggenhet

  Kvernbekken- Dærtahytta: 22 km, 6 timer.

  Stien tar av fra veien 20 min (1,5 km) nord for Frihetsli. Opp mot øst langs sørsida av Kvernelva. Over elva og videre nordskråninga av Storfjellet/Skáktárnjunni. Østover sør for Nohlli, så ned til Gárasvuopmi. Vading over Gárasjohka. Elva kan steingåes ved normal vannstand, men kan være en fordel med staver. Videre vest-nordvest mot flyttsamenes sommerleir. Bekk i sørenden av Linkojàvrrit steingåes ved normal vannstand.
  Bekk fra Riittàjàvri, som renner ut i Cievccasjohka, er grei å komme over ved normal vannstand, men med litt over middels vannstand må den vades.
  Merkingen går langs elvebredden på steinene mot brua, og her må det steingåes et lengre stykke.
  Et bedre valg når det er mye vann, er det å ta til høyre langs bekken til Rittajavri og krysse denne litt lengre sør-øst. Da slipper man unna steingåinga langs elva.
  Alternativt kan man bruke helårsbrua nedenfor samløpet til Gàrasjohka og Cievccasjohka, 3 km lengre nord ned langs Gárasjohka. Elva ved flyttsamenes sommerleir må uansett vades. Steingåes ved normal vannstand. Forbi flyttsamenes sommerleir og nord for Cievccasjávri. Videre mot Dærta er det noen mindre bekker som kan være dype. Inn Dærtavàggi til hytta.

  Rom

  Dærtahytta har 21 sengeplasser fordelt på Dærtahytta og Dærtastua.
  Dærtahytta har 8 sengeplasser fordelt på to soverom(4 på hver)
  Dærtastua har 11 sengeplasser fordelt på tre soverom(4+4+3 inkl familiekøye)
  Hundeannekset på Dærtastua har 2 sengeplasser.

  Utedo.

  Utstyr

  Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr.

  Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

  Vann

  Drikkevann hentes i elva.

  Vinterstid må man smelte snø. Er man sprek er det mulig å finne vann i elva som renner ut av vannet Njarga nedenfor hyttene.

  Hund

  Det er eget hundeanneks i tilknytning til Dærtahytta for de med hund i reisefølget. Her er det 2 sengeplasser, en på hems og en på sofa, samt 2 hundebur. Hundeannekset er forbeholdt besøkende med hund, men som på selve hyttene, frigis ubenyttede senger kl. 21.00, og da kan gjester uten hund benytte disse.

  Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

  Dærtastua er hundefri.

  Naturvern

  Dærtahytta ligger i Øvre Dividal nasjonalpark.
  Her finner du mer informasjon om nasjonalparken: Øvre Dividal nasjonalpark

  Bestilling og betaling

  Se bestillingslenke på høyre side.

  Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

  Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.

  Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

  Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

  NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

  DNT-medlemsskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

  Aktiviteter


  Annet

  Mobildekning
  Det er IKKE mobildekning ved hytta

  Kartoversikt
  Norge, 158N Leinavatn Nord. Nordeca, 10144, Dividalen. 2599, Bardu, Turkart 1:100000. Indre Troms, Turkart 1:75000, Midt-Troms friluftsråd. Fjällkartan BD1 Treriksröset-Rostojavri (2010) 1:100 000 fra Lantmäteriet svensk BD2.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Indre TromsØvre Dividal nasjonalpark/Dieváidvuovddi álbmotmeahcci

  Adkomst sommer

  For å komme til Dividalen, kan en kjøre av fra E 6 enten ved Olsborg, Heia eller Øvergård, og kjøre via Holt, der veien inn dalen begynner.

  Kjør inn Dividalen til parkeringsplass ved Kvernelva (snaut 2 km før Frihetsli). Derfra merket sti til Dærtahytta. Ca 6 timer.

  Adkomst vinter

  Samme som om sommeren

  SjekkUT | Dærtahytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  7

  SjekkUT-besøk