Legg til huskeliste
  105
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  SE FILM FRA SAVALSÆTRA HER

  Det er god seterstemning i den ubetjente hytta og den har en fantastisk utsikt utover hele Hedmarken! Vi kan røpe at dette er "Løtens hemmelige perle"! 

  BELIGGENHET: Savalsætra ligger i Løten kommune. Hytta er lett tilgjengelig - den ligger faktisk helt inntil Rondanestien, og den ligger også ved helårsvei. 

  UTSTYR: Sengene fordeler seg slik: 5 på soverommet, 1 i stua og 2 på kjøkkenet (kombinert med sofa på dagtid). Sovepose er nødvendig om man ønsker å overnatte, det er ikke dyner der, bare tepper. Det er brønn ute på setervollen (innenfor gjerdet) for sommerbruk. Om vinteren må du smelte snø. Hvis du anser det nødvendig å koke vannet før det drikkes, skal det fosskoke i ett minutt (da drepes eventuelle bakterier, virus og parasitter). Ute er det utedo og vedskjul på tunet.

  AKTIVITETER: Løtenløyper kjører skiløyper like ovenfor hytta. Det er også blåmerket sti (Rondanestien) som du kan følge nordover til Savalsæterhøgda, Klekkefjellet og videre til Budor eller sørover fra Savalsætra til Mosjømarka. Les mer om Rondanestien (fra Lysjøen til Lyngbua)

  HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter. På denne hytta finner du et hundebur som kan benyttes. Vi ber hundeeiere vise hensyn overfor eventuelle andre besøkende.

  BOOKING OG BETALING: På HHTs hytter kan halvparten av sengekapasiteten bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dersom du ikke har bestilt på forhånd, kan du betale med DNTs hyttebetalingsapp. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Husk at minst én i følget må være medlem for å kunne deponere på nøkkel. Velkommen til våre hytter!

  HISTORIKK: Den ubetjente hytta åpnet 4. oktober 2018. Vi har skrevet avtale om å leie setra til Grindereng gård. HHT i Løten hadde i mange år vært på utkikk etter en løsning som ville gjøre det lettere for vandrere langs Rondanestien. Den lange lange etappen på Rondanestien på nesten 30 km fra Svartskogkoia i Mosjømarka til Målia er nå mulig å dele i to like store etapper. Våre dugnadfolk i Løten krets har gjort en enorm dugnadsinnsats, så denne hytta har fått et skikkelig løft! 

  Kontaktinformasjon til hyttetilsyn.  

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Hedmarken og Hedmarksvidda

  Adkomst mulig med

  • Bil hele året
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Elverumsveien (RV 25/3) til Ebru (evnt ta av allerede på Ånestad bru). Kjør til Jønsrud (Nordbygdvegen) og så videre oppover Savalsætervegen i ca 5 km til Savalsætra (NB betaling i veibom, Løiten almenning). Hytta ligger midt i seterområdet og helt inntil veien, der Rondanestien kommer inn fra skog og forbi beite.

  Adkomst vinter

  Elverumsveien (RV 25/3) til Ebru (evnt ta av allerede på Ånestad bru). Kjør til Jønsrud (Nordbygdvegen) og så videre oppover Savalsætervegen i ca 5 km til Savalsætra (NB betaling i veibom, Løiten almenning). Hytta ligger midt i seterområdet og helt inntil veien, der Rondanestien kommer inn fra skog og forbi beiter.

  SjekkUT | Savalsætra

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  105

  SjekkUT-besøk