Legg til huskeliste
    29
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Sauabrehytta ligger flott til med en fantastisk utsikt over sørenden av Folgefonna/Sauabreen, og er et ideelt utgangspunkt for bre- og toppturer. Den kan brukes hele året og står ulåst, men det er ikke merket sti opp til hytta.

    Mest brukte startsteder er fra Vintertun/Bergstø , men du kan også velge å gå den litt slakere varianten fra Espeland (10.6 km, 987 høydemeter, ca 6t).

    UTSTYR

    Sauabrehytta har 4 senger på et rom, samt to hemser. To kan også sove på benkene i oppholdsrommet. De fire sengene på rommet kan forhåndsbestilles. Det er dyner og puter. Ta med sengetøy eller lakenpose. Sovepose er ikke tillatt. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, vask av gulv, oppvask og rydding inne og ute.

    Du kan bestille senger på forhånd dersom du ønsker det. Fjellhyttene er åpne for alle uansett om du har bestilt seng eller ei. Hvis du har bestilt seng i forveien har du rett på denne så lenge du ankommer hytta innen kl. 19.00.

    HUND

    Hytta er ikke spesielt tilrettelagt for hund. Det er plass til en hund i yttergangen. Ta med egne matskåler. Respekter båndtvangen og beitende dyr. I Etne kommune er det utvidet båndtvang 1. april - 31. oktober.

    TELEFONDEKNING

    Det er lite telefondekning på hytta og i området.

    Vær- og føremeldinger varierer mye. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. Det er ikke merket eller skiltet til Sauabrehytta.

    Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Annonse
    FolgefonnaFolgefonna nasjonalpark

    Adkomst sommer

    Haukeliekspressen til Bergstø/Vintertun på toppen av Rullestadjuvet. Ca. 4 timer på umerket sti. Evt fra Espeland ved Skarsmo på vei mot Odda.

    SjekkUT | Sauabrehytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    29

    SjekkUT-besøk