Altevasshytta

  Legg til huskeliste
  12
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 17 sengeplasser
  • Åpen hele året

  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Vær obs! Statkraft advarer om fare for usikker is på Altevatnet!

  Altevasshytta ligger fint til i enden av Østerdalen ved Altevatnet/Aldddesjávri i Bardu kommune. Her passerer Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen, og hytta er et perfekt utgangspunkt for hytte-til-hytte-turer langs merkede ruter i vakkert høyfjellsterreng. Man kan gå sørover til Lappjordhytta, som ligger rett ved svenskegrensa, og fortsette ekspedisjonen innover i nabolandet, eller følge merket rute østover mot turisthyttene i Øvre Dividal nasjonalpark.

  I nærheten av Altevasshytta har man topper som Kopparskardtinden (1387 moh.), Salvasskardfjellet (1336 moh.) og Kjeleelvtinden (1569 moh.).

  Beliggenhet

  Fra parkeringsplassen(se adkomst) tar du litt til høyre over åskammen og du ser da hytta, den er ca 200 m fra parkeringsplassen.

  Rom

  Hytta har 14 sengeplasser fordelt på 3 soverom.
  Den har også hems, så den har plass til mange.
  I tillegg er det uthus med muligheter for å ha med hund der det er 3 sengeplasser.

  Utedo.

  Utstyr

  Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr. Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

  Vann

  Vann hentes i bekken øst av hytta.

  Hund

  Det er eget hundeanneks med 3 sengeplasser for de med hund i reisefølget. Det er 1 bur her. Hundeannekset er forbeholdt besøkende med hund, men som på selve hyttene, frigis ubenyttede senger kl. 21.00, og da kan gjester uten hund benytte disse.

  Altevasshytta(hovedhytta) er hundefri.

  Bestilling og betaling

  Hytta har egen kodelås og MÅ forhåndsbestilles for å få tilsendt kode.
  Se bestillingslenke på høyre side.

  Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

  Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.

  Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

  Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

  NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

  Aktiviteter

  Toppturer til Kopparskardtinden (1387 moh.), Salvasskardfjellet (1336 moh.) og Kjeleelvtinden (1569 moh.).

  Annet

  Mobildekning
  Det er god mobildekning på hytta.

  Kartoversikt:
  NORGE, 163S, Altevatnet Sør Nordeca, 10144, Dividalen 2599, Bardu, Turkart 1:100000 Indre Troms, Turkart 1:75000, Midt-Troms friluftsråd

  Tilgjengelighet rullestol:
  Hytta er ikke tilrettelagt, men ligger 200 m fra parkeringsplassen. Den kan nås med rullestol sommerstid, men det er ikke tilgjengelig toalett med rullestol.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Indre Troms

  Adkomst mulig med

  • Bil hele året
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Fra E6 på Setermoen tar du av og kjører 40 km til Innset. NB! På Innset er det parkeringsautomat for parkering oppe ved Altevatnet (Vipps/kontonummer). Ved demningen tar du til venstre opp veien og følger den til veienden (stor parkeringsplass). Fra parkeringsplassen tar du litt til høyre over åskammen og du ser da hytta, den er ca 200 m fra parkeringsplassen.

  Adkomst vinter

  Veien vinterbrøytes. Man kan kjøre helt til den store parkeringsplassen, og da er det 200 m fram til hytta. NB! På Innset er det parkeringsautomat for parkering oppe ved Altevatnet (Vipps/kontonummer).

  SjekkUT | Altevasshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  12

  SjekkUT-besøk