Legg til huskeliste
    14
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    21 av 21 sengeplasser kan forhåndsbestilles. Det forutsettes da ankomst før kl 21.00. I hytte 1 er det tillatt med hund.

    Plantegninger: Hytte 1, hytte 2. 

    Lurfjellhytta ligger helt i utkanten av Bodø kommune, "på baksida" av Børvasstindan og er relativt lett tilgjengelig fra alle himmelretninger.

    Om hytta 

    Lurfjellhytta ble bygd til Bodø og Omegns Turistforenings 60-årsjubileum i 1950. Den gang var utfarten i området beskjeden. I dag er situasjonen en helt annen. Bynær beliggenhet, bedre kommunikasjoner og et bedre hytteanlegg har gjort Lurfjellhytta svært populær.

    Etter en påkrevet restaurering først på 1980-tallet er den gamle hytta i god stand. Den har to soverom med til sammen 8 senger. Sikringshytta fra 1994 har tre soverom med totalt 13 sengeplasser. Uthuset (restaurert 2018) rommer vedbod og to do.

    Utstyr

    Begge hyttene har solcelleanlegg til belysning og lading av mobiltelefonen. 

    Det er gassbluss til koking.

    Hytte 2 er utstyrt med gitar.

    Det er dyne og pute i alle sengene; ta med egen lakenpose, sengesett eller sovepose.

    Hund

    Hund er kun tillatt på gammelhytta (hytte 1). Hunden får ikke være i senger eller sofa.

    Vann

    Vann hentes i elva som renner mellom de to hyttene. Om vinteren må en tine snø.

    Om nærområdet

    For toppentusiastene står turmulighetene i kø med Lurfjellhytta som utgangspunkt. Blant aktuelle dagsturmål er Børtind, de øvrige Åselitindan og ikke minst selve Lurfjelltind (1284 moh.). Lurfjelltind er også Bodøs høyeste fjelltopp. Toppen ligger i grensepunktet mellom Beiarn, Skjerstad og Bodø.

    For fiskeinteresserte kan det være greit å vite at det går en og annen storørret i Skorrigorrivatnet og Mangevatnet. Mindre fisk i Svartvatnet

    For de som ikke har vært i området før kan en video si mer en 100-vis av ord. Så her er en video-teaser.

    Om veien videre Det er merka løyper mot Tverrbrennstua og Gjælentunet.. Det er og merka løyper til Svartvassetra, Børvannet, Åseli og Falkflågdalen

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Saltfjellet og SvartisenBeiarfjellet Børvasstindan

    Adkomst sommer

    Den vanligste turen går fra parkeringsplassen ved Børvatnet. Herfra går merket og tydelig sti helt frem.

    Andre merkete ruter til Lurfjellhytta går fra Åseli parkeringsplass opp Åselidalen (bare tilrådelig om sommeren) eller fra Valnesvatnet opp Falkflaugdalen (sommer). Dessuten er det merkede ruter fra Svartvassetra i Misvær og fra Beiarfjellet. En annen populær tur er å gå til eller fra Nordland i Beiarn. Dette er en fin tur, men sjekk tider for kollektivtransport nøye før du legger i vei!

    Adkomst vinter

    Vinterstid kan man med gode isforhold gå over Børvatnet på ski og deretter følge østsida av elva oppover. I stedet for å ta denne veien, velger mange vinterstid å følge ryggen opp mot Børtind, mot Tindvatnan. Oppe under tindene holder man høyden sørover, og skrår til sist ganske nær tindene før nedkjøringen begynner.

    Går du til eller fra Beiarfjellet (Tverrbrennstua) om vinteren, må du vurdere mulig skredfare langs sørvestsida av Gjømmervatnet, og eventuelt renne ned på vatnet.

    Det er også mulig å gå fra Oldereid på ski - anbefalt trasé er tegnet inn på "Det store Saltfjellkartet".  

    SjekkUT | Lurfjellhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    14

    SjekkUT-besøk