Legg til huskeliste
  25
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 20 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Om hytta

  Ta turen til Hovstøyl turisthytte i Fyresdal, nær grensen til Valle kommune. Korteste adkomst får du ved å parkere ved Røynbrokktjørn/Nøs, og derfra tar det omkring en time å gå inn til hytta. Det er 3-4 kilometer. Turen starter med motbakke i skoglende, men etter rundt 150 høydemetere blir terrenget slakere og mer åpent. Resten av turen går i lett kupert terreng, med åpen furu- og bjørkeskog, små myrer og tjern. Stien går tidvis i litt myrlendt terreng, så det er lurt å bruke gode sko som tåler vann.

  På Hovstøyl står tre bygg, hovedhytta med 12 sengeplasser, annekset med 8 sengeplasser, samt et lite uthus med vedlager, utedo og søppel. I hovedhytta er det 10 ekstra madrasser som kan brukes på gulvet. Her finner du også proviantlageret. I annekset er det lov å ha med hund, men ikke i hovedhytta. Vær oppmerksom på at det er bomavgift (ved Libru) på kr 60 for veien inn.

  Andre turalternativer: Et flott alternativ er å gå til Hovstøyl fra Torsdalsbu over Himmelkvævristene, men dette er en lengre tur enn å gå fra Nøs.

  Bispevegmarsjen er en nesten tre mil lang tur som går fra Fyresdal over til Valle kommune og forbi Hovstøyl.

  Hovstøyl er skjenket bøker til Barnas Fjellbibliotek fra Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, så her er det variert lesestoff for alle.

  Hovedhytta fra 1958 ble restaurert i juni 2018. Det gamle eternittaket ble skiftet, nye vinduer og takrenner og utstikk i møner ble bygget. Og nytt stående furupanel i kjerneved. Dette panelet skal ikke behandles, men stå og bli grått som fjellet med årene. Vi tror det blir stående like lenge som de 60 årene det opprinnelige panelet sto.

  Hyttetilsyn: Kjell og Gjertrud Sandåker fra Grimstad.

  Bestilling

  Du er igjen velkommen til å benytte hytta UTEN å måtte bestille overnatting på forhånd!

  Imidlertid så KAN du bestille plass på forhånd om du ønsker det. Vi har lagt ut 50% av sengeplassene i den selvbetjente bestillingsløsningen du finner link til på denne siden.

  På Hovstøyl er det mulig å reservere 6 av 12 sengeplasser i hovedhytta og 4 av 8 sengeplasser i sikringshytta.

  Hvis du forhåndsbestiller må du være på hytta før kl. 19.00 for at reservasjonen din skal være gyldig. Etter dette tidspunkt vil du måtte finne sengeplass på lik linje med andre gjester.

  Større grupper, lag, foreninger, skoleklasser o.l. er som tidligere velkomne til å bruke hytta. De vil ikke kunne få disponere hele hytta, men vi reserverer da alle sengeplassene som er tilgjengelig for forhåndsbestilling. Sjekk om det ledig i bestillingsløsningen vår først og send oss en e-post til aat@dnt.no med følgende info: Hyttenavn og datoer, navn på gruppen, fullt navn og telefonnummer til kontaktperson, forventet antall personer i gruppen og fakturaadresse m/nødvendig info.

  Betaling

  De som forhåndsbestiller betaler for overnattingen ved bestillingen. Alle andre gjester betaler også for overnatting per døgn (eller dagsbesøk) etter alder og DNT-status.

  Vi setter stor pris på om "DNT Hyttebetaling"-appen benyttes til betaling for overnatting og eventuelt matuttak på hytta. Utsjekkingsmetoden i denne appen er enten Vipps eller betalingskort.

  Se våre prislister her.

  Alternativt så kan engangsfullmaktene du finner på hytta benyttes (kortbelastning eller faktura).

  OBS! Husk å alltid skrive dere inn i hytteprotokollen før hytta tas i bruk. (Og noter ned hytteprotokollnumrene til bruk i betalingsappen.)


  Fasiliteter

  • Fiske
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Austheiene

  Adkomst sommer

  Nærmeste adkomst sommerstid er fra parkering ved Røynbrokktjørn/Nøs (bomvei kr 60 - kontant/Vipps) på Fyresdalssida deretter ca en time til fots.

  Bispevegen (gammel ferdselsveg mellom Fyresdal og Valle) passerer rett ved hytta. 

  Ved start fra Valle er det parkering med avgift 100 kr for hele oppholdet. 

  Adkomst vinter

  Fra Fyresdalsida parkerer du ved den store parkeringsplassen ved Skåltjørn på plass som er merket for gjester. Avgift 100 kr. Videre følger du traséen de bruker under den lovlige snøscootertrafikken. Fra Skåltjørn følger du bilvegen til du kommer til Ulvsvatn. Her kan du velge å følge bilvegen/scootersporet fortsatt, eller følge scooterspor nord for Ulvsvatnet. Et par hundre meter før Nystøylbekken tar du opp til venstre og kommer opp til Krokstøyl og Brokkestøyl. Her er det normalt ikke scooterspor. Videre tar du rett nordover Langlidalen vel en km før du vender litt vestover og ser hyttene. Turen er om lag én mil og tar rundt 2–3 timer, men tidsbruken avhenger av føret.

  SjekkUT | Hovstøyl

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  25

  SjekkUT-besøk