Trollvassbu

  Legg til huskeliste
  6
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 16 sengeplasser
  • Åpen hele året

  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Trollvassbu er den nordøstligste av de fire hyttene på den populære turstien fra Snarbyeidet til Tromsdalen rett øst for Tromsø. Den er et koselig overnattings-alternativ som ligger fint til ved Trolldalen, med utsikt opp mot tinder og fjellsider der snøen ligger lenge.  

  I sørenden på hytta er det innredet et ulåst rom kun for dagsbesøkende(ikke overnatting): DNT-bua.

  Beliggenhet

  Snarbyeidet - Trollvassbu: Ca. 5 km, 1-2 timer.

  Stien starter fra parkeringsplassen øverst på Snarbyeidet. Gjennom litt kratt mot sør til et stiskille. Begge stier fører mot hytta. Den høyre går i mer åpent terreng, men er noe våtere. Stien rett fram er bedre skiltet og fører inn på tydelig sti langs Oldervikelva. Videre langs Trollvasselva mot sørvest slakt opp over mange små bekkedaler til hytta. Fra samme utgangspunkt går det skiløype i sørvestlig retning over myren og gjennom gate i skogen og inn på fotturruta ca. 800 m nedenfor Trollvassbu. Til dels meget våt trasé som frarådes brukt når det er barmark.

  Rom

  Trollvassbu har 16 sengeplasser fordelt på 4 soverom (4+4+4+4).

  Utedo.

  Utstyr

  Trollvassbu har solcellestrøm til belysning.

  Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr. 

  Hytta har puter, men ikke dyner, men er utstyrt med ulltepper. Du må ha med sovepose for overnatting. 

  Vann

  Vann hentes i elva nedenfor hytta.
  Vinterstid må man måke seg ned til vannet. Elva er åpen så bruk tauet som henger i gangen. Husk å henge tauet på plass til nestemann.

  Hund

  Det er dessverre ikke tilrettelagt for hund på Trollvassbu enda, og yttergangen er veldig liten og egner seg dårlig for plassering av hunder. Tilrettelegging står på planene og vil bli informert om når dette er tilgjengelig.

  Bestilling og betaling

  Se bestillingslenke på høyre side.

  Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

  Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.  

  Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

  Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

  NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

  DNT-medlemsskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

  Aktiviteter

  Hytta ligger svært lett tilgjengelig fra bilveien mellom Snarby og Oldervik, og er et perfekt utgangspunkt for turen innover og sørvestover mot Tromsø, gjerne på ski.

  Fiske
  Litt videre sør i Trolldalen hviler Trollvatnet under Rundfjellet og Trollvassnova. Her kan det være lurt å prøve fiskelykken. Men husk fiskekort! 

  Annet

  Mobildekning
  Det er ikke mobildekning på hytta.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

  Passer for

  • Skoleklasser
  Annonse
  Ytre Troms

  Adkomst sommer

  Fra stor parkeringsplass på Snarbyeidet sti i retning elva, før den dreier oppover langs elva gjennom skog og over flere små bekkedaler.

  Oppfordrer til å betale for parkering (kr. 30,-kontant eller vipps), da Oldervik velforening brøyter og vedlikeholder parkeringen.

  Adkomst vinter

  Fra stor parkeringsplass på Snarbyeidet via myrer og småskog direkte til hytta. . Løype ofte tråkket med tråkkemaskin fra ca. mars måned, se info på https://skisporet.no/setView/63.8575883/12/6.02/norges_grunnkart

  Oppfordrer til å betale for parkering( kr. 30,-kontant eller vipps), da Oldervik velforening brøyter.

  SjekkUT | Trollvassbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  6

  SjekkUT-besøk