Legg til huskeliste
Annonse

Skogshorn er et yndet turmål hvor toppen på 1728 moh ligger i Hemsedal. Gå over brua og følg venstre side av elva Hyna. Grusveien går over til sti etter 1 km, og etter nye 1,5 km begynner stigningen å bli brattere.Stien blir mer og mer steinete ettersom man nærmer seg toppen.

Fra toppen har man fin utsikt mot større topper nordvestover og stort åpent landskap sørover. Ta deg tid til å gå noen hundre meter ned til branten med utsikt til Helsingvannet, Ulsåkst og Løkjistølen, skiannlegget i Hemsedal og Gyrosvannet. Turen opp til toppen er 4,6 km + ev. 500 meter til ut på branten. Beregn 5-6 timer tur-retur. Turen er fin å kombinere med sykkel i nærområdet. Det finnes et rikt utvalg av veier i alle retninger. Turistbedriftene selger sykkelkartet for "Hemsedal, Golsfjellet og Valdres".

Adkomst med egen bil

Fra Valdres er turen ca 45 km over Panaoramaveien, som er en fin tur i seg selv, automatbom ved Vaset og på returen ved Lykkja. Stor opparbeidet parkeringsplass (904 moh) med frivillig P-avgift som går til det lokale løypelaget.

Adkomst med kollektivtransport

Annonse