Fottur langs Drifteslepa fra Jordeslie

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 4,3 km
  • 1 t, 30 min
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 221 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - nov

I flere hundre år fungerte driftslepene som viktige ferdselsårer mellom Vestlandet og Østlandet for å transportere kveg. Handelsmenn kunne frakte med seg over 100 dyr av gangen når de krysset fjell og daler på vei til markedene i de store byene på Østlandet. Nes Historielag ryddet og merket denne delen av drifteslepa i år 2000, og de har satt ut informasjonstavler og sittebenker langs veien. Drifteslepene var i bruk helt frem til jernbanen åpnet i 1909. Du kan lese mer om historien bak drifteslepa her. 

Parkér langs veien ved informasjonsskiltet om Drifteslepa og følg stien. Etter omtrent 3 km vil du komme til "Kvilingsfuru", en svært gammel furu med over 3 meters omkrets. Det finnes en sittebenk og informasjonstavle ved treet. Fortsett turen til du møter "normalveien" til Åkrefjell, som du kan følge til toppen hvis du ønsker å bestige fjellet. Du kan returnere samme vei eller følge hytteveiene ned igjen til bilen. 

Drifteslepa går over flere myrområder som kan være temmelig våte etter regnvær, så godt fottøy er en fordel.

Adkomst med egen bil

Fra rundkjøringa i Nesbyen, følg Rukkedalsvegen vestover 14,5 km, og sving til venstre ved skilt mot Jordeslie 1,5. Betal bompenger etter 200 m og fortsett oppover veien ca. 1 km til du ser et informasjonsskilt om Drifteslepa på høyre side av veien. Parker her.
Annonse