Fottur til Hjelmen (206 moh.)

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 3,6 km
  • 1 t
  • Rundtur
  • 276 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Fra Hjelmen får du orkesterplass til Hjelmelandsvågen! 

Reiser du med ferja fra Nesvik til Hjelmeland, kan du ikke unngå å legge merke til Hjelmen som ligger og kneiser rett opp av Hjelmelandsvågen. Den karakteristiske toppen har form som en hjelm og har gitt navn til kommunen.

Har du god tid, kan vi anbefale at du står over noen ferjer og tar turen opp på Hjelmen og får et nytt perspektiv på Hjelmelandsvågen. Start gjerne turen i Hjelmelandsvågen, der er det god parkering.

Hjelmen ligger i utmarka til prestegården og er en liten naturperle. Stien opp til toppen går gjennom beitemark og einerbakker. En liten avstikker bort i eikeskogen i den østvendte lia mot Steinslandsvatnet, er en opplevelse. Her finner du en "trollskog" av store eiketrær og området er internasjonalt kjent på grunn av lav-forekomstene. Toppunktet ligger 206 moh. Utsikten er likevel best rundt kanten på grunn av den rike vegetasjonen som stenger. Her får du orkesterplass til hele Hjelmelandsvågen, fjorden og øyene utenfor. Her er det også bygget en utescene med bors og benker, samt statuen "Norther Wings".

Løype: Før du kommer til selve stien, går du veien forbi bedehuset og gjennom boligfeltet til første infotavle. Det går en asfaltert bakke opp til beitemarken. 1 time, 2 km. Merket.

Det er også merket sti bratt ned på vestsiden, slik at du kan få fin rundtur.

Båndtvang: 1.4. - 20.8.

Kart: Turkart Hjelmelandsheiene 1: 50 000

Adkomst med egen bil

Rv 13 til Hjelmeland. Ta av ved ferjeleiet og kjør til kirken. 
Parkering: Ved Hjelmeland kirke.

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Hjelmelandsvågen

Annonse