Fjelltur til Fløya

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 8,4 km
  • 2 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 663 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - sep
Denne toppen gir flott utsikt over Tromsøya og Kvaløya!

Vanligste vei er opp langs stien på Storaksla eller med fjellheisen. Om du tar fjellheisen, tar den deg opp ca 350 høydemeter og forbi den bratte delen av turen. Deretter kan du følge den tydelige stien som går oppover mot Fløya.

Om du selv vil gå hele veien opp, er det en sti som starter ved den nedre fjellheis-stasjonen. Gå forbi fjellheisen og så ser du en markert sti som går til høyre, sørover mot Reinen. Deretter er det bare å følge stien oppover! Stien går ikke så langt unna Steinbøhytta, en kjempefin åpen hytte som Troms Turlag har restaurert. Flott sted for lunsj eller kveldsmat!

Det er flere mulige ruter opp til Fløya, se på kart for inntegnede stier. Om du vil starte helt nede, er det den inntegnede stien som starter ved nedre Fjellheisstasjon er den som er minst bratt.

En tur til Fløya passer for både barn og voksne. Om du vil jogge, er det en flott tur å gå/jogge opp de brattere partiene for så å jogge når det blir litt flatere.

Inntegnet er en alternativ vei ned. Den er ganske bratt, men fortsatt grei å gå på. Da går du nord forbi den øvre fjellheisstasjonen. Ta sti til venstre og følg denne ned. Når du kommer til bebyggelsen følger du bare stien rett frem som krysser fløyveien og Gausdalsveien. Når denne stien blir en vei (Fjellveien), tar du tredje vei til venstre, Sollivegen. Da er du fremme ved nedre Fjellheisstasjon igjen.

Stien opp fra den nederste Fjellheisstasjonen går forbi en stor bekk som en kan drikke fra på varme dager.

Adkomst med egen bil

Du kan ta buss 26 og gå av ved Fjellheisen. Det er også parkering ved Fjellheisen, men vær obs på at du må betale for parkering. Det er også mulig å gå fra byen.
Annonse