Sollia

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  17 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Sollia er et flott tun som har sin opprinnelse i en gammel gård, den ligger 310 meter over Vinjefjorden med rett på andre siden av fjorden i forhold til Staurset. Hytta har en unik beliggenhet med fantastisk utsikt mot sør, og kan vel på mange måter sies å være Nord-Vestlandets svar på fjellgardene i Storfjorden og Geirangerfjorden på Sunnmøre.

Hytta er bygd på restene av murverket etter et fjøs, og det har bodd folk her fra tidlig på 1600-tallet, sannsynligvis fra enda lengre tilbake i tid.

Turtips: Sollia ligger på rutenettet til Fjordruta, med en dagstur til Storfiskhytta og en dagstur til Storlisetra via Vinjeøra. Det er også mulig å gå til hytta fra Todal i Aure.

Et turtips er å lage en rundtur med utgangspunkt i Vinjeøra, legg så turen innom hyttene Storfiskhytta og Sollia, dette er en fin turopplevelse som kan gjøres på en helg. Trekantturer knyttet til hytter er populært, og dette er en av mulighetene man har på Fjordruta. I området fra Sollia til Storfiskhytta møter man også gode fiskevann, og å kombinere en slik tur med fiske anbefales.

Fra hytta er det også mulig å legge inn dagstur til Vardefjellet som ligger nord-øst for hytta. Fra toppen er det fin utsikt over fjorden og omkringliggende fjell. Trollheimsfjella skimtes i det fjerne.

Ellers er det, som navnet tilsier, solrikt på Sollia. Å nyte ettermiddagssola på benken utenfor hytta er ikke å forakte, og kommer man på tur hit i blåbærtiden skal man absolutt ta en tur i haugene bak hytta...

Hund: Hund er tillatt tatt med på det ene soverommet, men skal kun oppholde seg der under tilsyn slik at den ikke er oppi senger. Ellers skal hunden være utenfor hytta og ikke på fellesarealer grunnet hensyn til allergikere. Vi ber om at dette respekteres.

Butikk: Hytta er selvbetjent og har et godt utvalg i proviant. For de som går Fjordruta kan nevnes at det er mulig å kjøpe mat på Vinjefjordskroa, de har både servering og et lite utvalg i dagligvarer.

Senger: Det er 17 sengeplasser på hytta, i tillegg er det mulig å plassere 4 på flatseng og 2 på sofa.

Strøm: Det er tilrettelagt med 12V strøm for belysning, og det er et ladepunkt for USB til mobil. Ta med egen kabel

Telt: Det er ikke tilrettelagt for telting, men det kan være mulig å telte på setervollen. Husk da betaling for dagsbesøk, samt at telt skal plasseres et godt stykke unna hytta. Ved opphold på hytta etter 18 skal det betales for vanlig overnatting.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Peis
 • Mobildekning
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Korteste vei inn til hytta er fra Vinjeøra, følg T-merket sti (Fjordruta).

Langs Fjordruta er det merket sti fra Storfiskhytta og til Storlisetra (Vinjeøra).

Det er også mulig å gå fra Todal i Aure.

Ved planlegging i god tid kan vi arrangere båtskyss over fjorden. Det går en sti mellom Sollia og Vinjefjorden. Hvis båtskyss er ønskelig må dette avtales med tilsynet i god tid før turen skal gjennomføres. Her må det påregnes en kostnad, dette avtales i hvert enkelt tilfelle.

Adkomst vinter

Samme som på sommer, det er ikke vintermerkede løyper i området.

SjekkUT | Sollia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
4

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sollia ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT