Kalhovd ubetjent

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 18. okt. - 14. feb.

Velkommen til Kalhovd Turisthyttes ubetjente del. Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda, 1100 moh. og er en naturlig inngangsport til Vidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren. Denne delen er åpen kun når den betjente delen holder stengt og hele anlegget holder stengt midtvinters. Klikk her for å lese mer om den betjente hytta

Området byr på mange muligheter for fotturer, fiske, jakt og padling om sommeren, og skiturer om vinteren. Kalhovd er et populært reisemål for sykkelturister som ønsker kombinere syklingen med fotturer i et praktfullt fjellterreng, og et godt valg for hytte-til-hytteturer både til fots og på ski. Fra hytta er stiene merket innover Hardangervidda mot Helberghytta, mot Stordalsbu og til Mårbu. I sommersesongen går det rutebåt på Mår. Vinterstid er området et skieldorado der du kan gå lange skiturer langs stikkede løyper.

Booking

Oppholdet bookes via mail til telemark@dnt.no. 

Hytta bookes i hele rom. Hvert rom har én familiekøye, dvs. plass til 2-3 personer (underkøya er 120 cm bred).

Prisen per rom er 570,- (DNT-medlem) / 810,- (ikke-medlem).

Åpningstider (til vanlig)

Den ubetjente delen er åpen når den betjente delen holder stengt. Midtvinters holder hele anlegget stengt. Hytta er betjent ved påsketider og i sommersesongen. 

For oversikt over åpningstider, se tabell på denne siden.

Praktisk informasjon

Den ubetjente delen er i bygget kalt "Tuppehuset" og har 12 sengeplasser. I oppholdsrommet er det ekstra madrasser. Utedoen ligger ovenfor hovedhytta. Den ubetjente hytta har strøm, men vi har per i dag ingen mulighet for å lade elektriske motorvogner. Det er ikke vann på hytta i vinterhalvåret. 

Hund er ikke tillatt på rom eller i fellesarealer, men kan sove i hundebur i gangen (100,-). Husk å forhåndsbooke plass også til hunden, da vi kun har ett bur.

Kart: 1515 II Kalhovd 1:50 000, Hardangervidda Øst 1:100 000, Hardangervidda Sør-Øst 1: 60 000. Kart over området kjøper du på DNT Telemarks tursenter.

NB: Hytta er ubetjent, det betyr at man må medbringe egen mat.

Fra midten av oktober til midten av februar er hele anlegget helt stengt. I denne perioden finnes det ingen alternativer for overnatting ved Kalhovd.

Villrein på vidda

Villreinen får stadig mindre leveområder å bevege seg på i fjellet. Hyttebygging, veier og energiutbygging legger beslag på viktige beiteområder og trekkveier, og ferdsel kan påvirke arealbruken til dyrene.

Både turfolk og villreinen er glad i å vandre, og vi bruker ofte de samme områdene. Det er viktig at vi tar hensyn til villreinen når vi er på tur i villreinens rike. Les mer om vern av villrein her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Telefon
 • Dusj

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Det er bilvei helt fram til hytta om sommeren. Med bil fra Oslo: Det tar ca. 3 timer fra Oslo til Kalhovd. Kjør E18 til Drammen. Der tar du av på E134 til Kongsberg der du følger skilt mot Rjukan. Ca. 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Følg dette skiltet. Etter ca 1 mil kommer du til Atrå. Her finner du skilt til Kalhovd og Steinsbøle. Fra Atrå er det drøyt 3 mil. Ved begynnelsen av Kalhovdfjorden finner du Kalhovd Turisthytte. Turen fra Atrå til Kalhovd tar ca. 45 minutter fordi veien er dårlig.

Med bil fra Skien: Det tar ca. 3 timer fra Skien til Kalhovd. Kjør til Notodden og følg E134 mot Seljord. Etter ca. 20 kilometer ser du skiltet mot Rjukan som du skal følge. Ca 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Deretter samme veibeskrivelse som over.

Adkomst vinter

I vintersesongen kan du kjøre til Steinsbøle. Herfra er det ca. 17 kilometer på ski langs veitraseen. Transport inn til hytta kan avtales i perioden hytta er betjent. Alternativt kan du ta Krossobanen fra Rjukan og gå fra toppstasjonen , Gvepseborg, forbi Helberghytta. Ruta er ca. 3 mil.

SjekkUT | Kalhovd ubetjent

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
10

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kalhovd ubetjent ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT