Kalhovd Turisthytte

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  75 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 17. okt. - 12. feb.
Bli DNT-medlem

Velkommen til Kalhovd Turisthytte på 1100 moh.! Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Vidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren. Kalhovd Turisthytte består av både en betjent og en ubetjent del. Når hytta er betjent, er det ingen ubetjent del ved hytta, og hele anlegget holder stengt på vinteren. 

Les mer om den ubetjente delen her

Om Kalhovd

Området byr på mange muligheter for fotturer, fiske, jakt og padling om sommeren, og skiturer om vinteren. Kalhovd er et populært reisemål for sykkelturister som ønsker kombinere syklingen med fotturer i et praktfullt fjellterreng, og et godt valg for hytte-til-hytteturer både til fots og på ski. Fra hytta er stiene merket innover Hardangervidda mot Helberghytta, mot Stordalsbu og til Mårbu. I sommersesongen går det rutebåt på Mår. Vinterstid er området et skieldorado der du kan gå lange skiturer langs stikkede løyper. 

Booking 

Du kan på forhånd booke deg inn på en av de totalt 75 sengeplassene ved å kontakte hytta. Dette gjelder kun for betjente perioder.

For booking av opphold når hytta er betjent: send mail til kalhovd@dnt.no 

Kalhovd - Booking (visbook.com)

Klikk her for leiebetingelser

Åpningstider 

Hytta er betjent ved påsketider og i sommersesongen, og ubetjent fra februar til oktober når den betjente delen holder stengt. 

For oversikt over åpningstider, se tabell på denne siden.

Betaling 

Du kan betale med kort i den betjente delen til Kalhovd Turisthytte. I den ubetjente delen er det faktura. 

Hund på hytta 

Det er viktig å booke i forkant hvis man har med seg hund. Vi har 4 hunderom, alle med 4 senger. På bygget med hunderom finnes det egen inngang til disse. Hund har ikke adgang til fellesarealer. 

Lokalmat er en del av turen 

Maten på Kalhovd tilbredes så langt som mulig av lokale råvarer og etter tradisjonelle oppskrifter. Vi ønsker at våre gjester skal få en smak av ekte telemarksmat og tradisjon. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokalmat-prosjektet.

På Kalhovd serveres det frokost fra kl. 08:00-09:30. Ved frokosten er det også mulighet for å smøre niste og fylle termosen med noe varmt.

Middag serveres kl. 18.00. 

I år må middagen forhåndsbestilles på grunn av begrenset kapasitet.

I høysesongen serveres det også á la carte lunsj på Kalhovd mellom kl.12:00-16:00.

Arrangementer utenom sesongene kan bookes etter nærmere avtale.

Delvis tilrettelagt

Man kommer helt fram til hytta med bil i sommerhalvåret. Det er gruslagt sti og rampe inn hoveddør. Det kan være noe trangt i vindfang, og dør mellom vindfang og resepsjonsområde er antakelig noe smal for større rullestoler.

Til annekset er det hellelagt sti med noe helning, helning er ikke i hht. offentlige standarder, men turvante rullestolbrukere forserer denne greit. Det er lav dørstokk i inngangsdør.

Det er ikke tilgjengelig «offentlig» HC-toalett i tilknytning til inneområdene i hovedhytta. På hovedhytta har vi kun HC-toalett i tilknytning til eget HC-rom, men i annekset er det offentlig HC-toalett.

Det er utedo de perioder av året hytta benyttes som ubetjent hytte, denne er ikke tilpasset rullestolbrukere.

Kalhovd har rundt 60km gruslagte veier som strekker seg ut i tre retninger fra hytta. En turvant rullestolbruker kommer seg relativt enkelt frem på flere av disse veiene. Ønsker man eksempelvis hele strekningen Gvepseborg - Kalhovd, bør nok de fleste ha ledsager.

Veiene brukes også til biltrafikk, rullestolbrukere oppfordres til å bruke høy og synlig vimpel. 

Kart

Kart: 1515 II Kalhovd 1:50 000, Hardangervidda Øst 1:100 000, Hardangervidda Sør-Øst 1: 60 000. Kart over området kjøper du på DNT Telemarks tursenter. Tilrettelagt for rullestolbrukere 

Den ubetjente delen

Utenfor den betjente åpningstiden har Kalhovd en liten, ubetjent del. Den ubetjente delen er i bygget "Tuppehuset" og har 6 sengeplasser. Les mer om den ubetjente delen her

NB: Hytta er ubetjent, det betyr at man må medbringe egen mat.

Fra midten av oktober til midten av februar er hele anlegget helt stengt. I denne perioden finnes det ingen alternativer for overnatting ved Kalhovd.

Når Kalhovd er betjent er den ubetjente avdelingen også betjent.

Elbil 

Vi har per i dag ingen mulighet for å lade elektriske motorvogner.

Villrein på vidda

Villreinen får stadig mindre leveområder å bevege seg på i fjellet. Hyttebygging, veier og energiutbygging legger beslag på viktige beiteområder og trekkveier, og ferdsel kan påvirke arealbruken til dyrene.

Både turfolk og villreinen er glad i å vandre, og vi bruker ofte de samme områdene. Det er viktig at vi tar hensyn til villreinen når vi er på tur i villreinens rike. Les mer om vern av villrein her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Servering

Passer for

 • Hund
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Bilvei helt fram.

Med bil fra Oslo: Det tar ca. 3 timer fra Oslo til Kalhovd. Kjør E18 til Drammen. Der tar du av på E134 til Kongsberg der du følger skilt mot Rjukan. Ca. 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Følg dette skiltet. Etter ca 1 mil kommer du til Atrå. Her finner du skilt til Kalhovd og Steinsbøle. Fra Atrå er det drøyt 3 mil. Ved begynnelsen av Kalhovdfjorden finner du Kalhovd Turisthytte. Turen fra Atrå til Kalhovd tar ca. 45 minutter fordi veien er dårlig.

Med bil fra Skien: Det tar ca. 3 timer fra Skien til Kalhovd. Kjør til Notodden og følg E134 mot Seljord. Etter ca. 20 kilometer ser du skiltet mot Rjukan som du skal følge. Ca 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Deretter samme veibeskrivelse som over.

Adkomst vinter

I vintersesongen kan du kjøre til Steinsbøle. Herfra er det ca. 17 kilometer på ski langs veitraseen. Transport inn til hytta kan avtales i perioden hytta er betjent. Alternativt kan du ta Krossobanen fra Rjukan og gå fra toppstasjonen , Gvepseborg, forbi Helberghytta. Ruta er ca. 3 mil.

Annonse

SjekkUT | Kalhovd Turisthytte

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
193

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kalhovd Turisthytte ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT