Kalhovd Turisthytte

  Legg til huskeliste
  313
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  26.06.24: INFORMASJON TIL DEG SOM VIL SYKLE TIL HYTTA:

  Du kan fremdeles sykle på Hardangervidda i sommer, selv om Krossobanen er stengt. Kraftvegen er delvis åpen i sommer. Alle helger i tillegg til uke 29, 30 og 31 er vegen åpen for allmenn ferdsel. Det er stengetider mellom mandag til torsdag, men om en planlegger godt, kan en ta turen til hytta da og. I år er dermed året for å benytte bilen opp til hytta, og bruke Kalhovd som utgangspunkt for sykkelturer, for eksempel til Synken, eller tur-retur Gvepseborg.

  Kalhovd Turisthytte har også sykkelutleie, i tillegg til lademuligheter for de som benytter el-sykkel. Hvis du booker opphold på turisthytta, vil du i tillegg få servert 3-retters middag og frokost på hytta!

  Velkommen til Kalhovd Turisthytte på 1100 moh.! Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Vidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren. Kalhovd Turisthytte består av både en betjent og en ubetjent del. Når hytta er betjent, er det ingen ubetjent del ved hytta. Fra midten av oktober til starten av mars er hele anlegget helt stengt.

  Området byr på mange muligheter for fotturer, fiske, jakt og padling om sommeren, og skiturer om vinteren. Kalhovd er et populært reisemål for sykkelturister som ønsker kombinere syklingen med fotturer i et praktfullt fjellterreng, og et godt valg for hytte-til-hytteturer både til fots og på ski. Fra hytta er stiene merket innover Hardangervidda mot Helberghytta, mot Stordalsbu og til Mårbu. I sommersesongen går det rutebåt til Mårbu. Vinterstid er området et skieldorado der du kan gå lange skiturer langs stikkede løyper.

  Lurer du på hvordan det ser ut på Kalhovd akkurat nå? Følg med på webkameraet vårt her.

  Betaling betjent del

  Du kan betale med kort i den betjente delen til Kalhovd Turisthytte.

  Betaling ubetjent del

  Den ubetjente delen betales enten ved forhåndsbestilling eller ved å laste ned betalingsappen "DNT Hyttebetaling" før du skal på tur.

  Så enkelt er det:

  1. Gå inn på App Store eller Google Play og søk opp DNT Hyttebetaling. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.
  2. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen og registrer deg.
  3. Når du kommer frem til hytta skriver du deg inn i protokollen og betaler for opphold og proviantkjøp med appen DNT hyttebetaling.
  4. Dersom du har dekning på hytta betaler du på stedet. Uten dekning velger du «betal senere» i appen, og gjør opp så snart du får dekning. Du vil få et varsel fra appen om manglende betaling når du kommer i dekning.

  Hvis du ikke har mulighet for å bruke appen, kan du betale for hytteoppholdet på "gamlemåten" ved å fylle ut betalingsblankett, for så å få tilsendt faktura.

  Hund på hytta betjent del

  Det er viktig å bestille i forkant hvis man har med seg hund. Vi har 4 hunderom, alle med 4 senger. På bygget med hunderom finnes det egen inngang til disse. Hund har ikke adgang til fellesarealer.

  Hund på hytta ubetjent del

  Hund er ikke tillatt på rom eller i fellesarealer, men kan sove i hundebur i gangen (120,-). Husk å forhåndsbestille plass også til hunden, da vi kun har ett bur.

  Mat når hytta er betjent

  Maten på Kalhovd tilbredes så langt som mulig av lokale råvarer og etter tradisjonelle oppskrifter. Vi ønsker at våre gjester skal få en smak av ekte Telemarksmat og tradisjon.

  På Kalhovd serveres det frokost fra kl. 08:00-09:30. Ved frokosten er det også mulighet for å smøre niste. Om man setter på termosen klar kvelden før kan man også hente den ved frokost, fylt med noe varmt.

  Når hytten er betjent serveres det også á la carte lunsj på Kalhovd mellom kl.12:00-16:00.

  Arrangementer utenom sesongene kan bookes etter nærmere avtale.

  Mat når hytta er ubetjent

  Det er ikke matlager på hytta, så all mat må medbringes. Det er kjøkken i den ubetjente delen.

  Annen praktisk info ubetjent del

  Den ubetjente delen er i bygget kalt "Tuppehuset" og har 18 sengeplasser, hvorav 12 kan forhåndsbestilles. I oppholdsrommet er det ekstra madrasser.

  Toalett: Utedo ligger i hytta rett nedenfor Tuppehuset kalt "Butikken".

  Strøm: Den ubetjente hytta har strøm, men vi har per i dag ingen mulighet for å lade elektriske motorvogner.

  Vann: Det er ikke vann på hytta i vinterhalvåret. Vann hentes i Kalhovdfjorden (100m), eller man smelter snø.

  Ved: Ved finner du i hytta rett nedenfor Tuppehuset kalt "Butikken".

  Kart

  Kart: 1515 II Kalhovd 1:50 000, Hardangervidda Øst 1:100 000, Hardangervidda Sør-Øst 1: 60 000. Kart over området kjøper du på DNT Telemarks tursenter. Tilrettelagt for rull estolbrukere

  Elbil

  Vi har per i dag ingen mulighet for å lade elektriske motorvogner.

  Villrein på vidda

  Villreinen får stadig mindre leveområder å bevege seg på i fjellet. Hyttebygging, veier og energiutbygging legger beslag på viktige beiteområder og trekkveier, og ferdsel kan påvirke arealbruken til dyrene.

  Både turfolk og villreinen er glad i å vandre, og vi bruker ofte de samme områdene. Det er viktig at vi tar hensyn til villreinen når vi er på tur i villreinens rike. Les mer om vern av villrein her.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Sykkelutleie
  • Booking
  • Kano
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  Annonse
  HardangerviddaHardangervidda Sør

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Bilvei helt fram.

  Med bil fra Oslo: Det tar ca. 3 timer fra Oslo til Kalhovd. Kjør E18 til Drammen. Der tar du av på E134 til Kongsberg der du følger skilt mot Rjukan. Ca. 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Følg dette skiltet. Etter ca 1 mil kommer du til Atrå. Her finner du skilt til Kalhovd og Steinsbøle. Fra Atrå er det drøyt 3 mil. Ved begynnelsen av Kalhovdfjorden finner du Kalhovd Turisthytte. Turen fra Atrå til Kalhovd tar ca. 45 minutter fordi veien er dårlig.

  Med bil fra Skien: Det tar ca. 3 timer fra Skien til Kalhovd. Kjør til Notodden og følg E134 mot Seljord. Etter ca. 20 kilometer ser du skiltet mot Rjukan som du skal følge. Ca 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Deretter samme veibeskrivelse som over.

  Adkomst vinter

  I vintersesongen kan du kjøre til Steinsbøle. Herfra er det ca. 17 kilometer på ski langs veitraseen.
  Transport inn til hytta kan avtales i perioden hytta er betjent. En må da kontakte Skårberg Maskin (95 10 49 40)

  Alternativt kan du ta Krossobanen fra Rjukan og gå fra toppstasjonen , Gvepseborg, forbi Helberghytta. Ruta er ca. 3 mil.

  SjekkUT | Kalhovd Turisthytte

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  313

  SjekkUT-besøk