Kurebu - dagsturhytta i Bømlo kommune

    Legg til huskeliste
    229
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Dagsturhytta Kurebu som lokalt heter "Kurebuo" ligger i fint turterreng på Goddo. Det er flere innfallsporter for å nå hytta.

    Hytta har en liten vedovn, bibliotek med nynorske barnebøker og sittebenker inne og utenfor. Her er det fint å spise matpakken og ta en god pust i bakken. Det er ikke lov å overnatte på hytta. Forlat hytta slik du ønsker å finne den, ren og pen. Ta med deg søppel, flasker osv. hjem igjen.

    Film fra Kurebu 

    Ta kontakt med Bømlo kommune for spørsmål og tilbakemelding på hytta.

    Turbeskrivelse til hytta:

    Start gjerne ved Goddebrua (Kinnestraumen bru) og gå på merka løype til Kurebu. Stien er god og mye benyttet. Turen er i underkant av 1,5 km. Beregn ca. 30 minutter på turen. Andre startsteder er å gå via Barmane, fra Kruneneset eller Ånderå.

    Det er fin sti rundt hele Araskårvatnet som ligger like ved dagsturhytta. Om du vil forlenge turen, er det fint å gå rundt vannet.

    Turforslag:

    Goddo 

    Dagsturhytteprosjektet er et samarbeid mellom Vestland fylkeskommune, Sparebankstiftinga /Sparebanken Sogn og Fjordane og kommunene selv.

    Fasiliteter

    • Wc
    • Vedovn

    Passer for

    • Barnevennlig
    • Skoleklasser
    Annonse
    Sunnhordland

    Adkomst sommer

    Fra Bergen følg E39 sørover mot Stavanger. Ved Bømlafjordsambandet ta av til Bømlo R542. Følg til Svortland. Fra Svortland , adm.sentrum på Bømlo. Følg riksveg 5004 via Urangsvåg til Kinnastraumen bru. Parker på høgre side like over brua eller du kan parkera på høgre sida 10 meter før brua. Stien startar på motsatt sida av parkeringsplassen.

    Adkomst vinter

    SjekkUT | Kurebu - dagsturhytta i Bømlo kommune

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    229

    SjekkUT-besøk