Legg til huskeliste
    11
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Grytbakksetra er den niende hytta på Fjordruta når du starter fra flyplassen i Kristiansund. De fleste av hyttene og turene på Fjordruta er lett tilgjengelig og spesielt tilrettelagt for barn og barnefamilier. Fjordruta har også fått status som SignaTur.

    Minst én gang i livet bør du unne deg en SignaTUR. Dette er en samling av Norges ypperste langturer – nøye utvalgt, kvalitetssikret og varmt anbefalt av DNT. Rutene er skiltet og går langs Turistforeningens T- merkede stier. Du finner mer informasjon om Fjordruta og ruta sin status som Signatur på nettsiden fjordruta.no.

    Grytbakksetra består av trivelige seterhus og ligger i barnevennlige, flotte omgivelser ved ei elv med fosser og kulper, og med utsikt mot Trollheimen og Sunndalsfjella. Hytta ligger i et område som er snøsikkert og vinterturen hit anbefales. Gode skiterreng og muligheter for skitur fra hytte til hytte.

    Hovedhuset er delt inn i to fløyer. Fløyen til høyre har tørkemuligheter i gangen, proviantrom, to soverom samt stue og kjøkken. I fløyen til venstre finner du soverom, hems, stue/kjøkken og et hunderom. Det er også mulig å sove i bygget nedenfor hytta.

    I Stallen finner du utedoen og et eget soverom med vedovn. Her er det også litt redskap og utstyr. I samme bygg finner du ved og søppelhåndtering. TIPS: klem sammen hermetikkbokser så de ikke tar så stor plass.

    Det er flere fine turmuligheter til toppene i området rundt hytta. Om sommeren er turen fra Grytbakksetra til Hardbakkhytta en flott tur med mange bademuligheter på veien. Det er merkede løyper til Rindal, Øygard og til hyttene Storlisetra og Hardbakkhytta.

    Hytta er åpen for alle. Det er ikke mulig å reservere plass på forhånd. Kjøkkenet er utstyrt med gass koketopp og alt man trenger for å lage og servere mat. Informasjon om hytta, proviant og andre praktiske opplysninger finnes i hytta. WC i stallen.

    Strøm: Hytta har 12V strøm for belysning og muligheter for ladning. Hytta har mobildekning.

    Senger: Det er 23 sengeplasser på hytta.

    Hund: Hund er tillatt å ha på det ene soverommet i fløyen til venstre på hovedbygget. Hunden skal kun oppholde seg der under tilsyn slik at den ikke er oppi senger. Hundebur finnes på soverommet. Ellers skal hunden være utenfor hytta og ikke på fellesarealer grunnet hensyn til allergikere. Vi ber om at dette respekteres.

    Vann: Vann finner du i bekken nedenfor hytta. Følg skilt fra hytta.

    Telt: Det er ikke tilrettelagt for telting, men det kan være mulig å telte på setervollen. Husk da betaling for dagsbesøk/telt, samt at telt skal plasseres et godt stykke unna hytta. Ved opphold på hytta etter 18 skal det betales for vanlig overnatting.

    Betaling: Husk å skrive deg inn i besøksprotollen ved ankomst, og gjør opp for deg før avreise.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Mobildekning
    • Bade
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    Nordmøre med Fjordruta

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst er på merket sti fra Øygarden innerst i Storbøverdalen. Turen tar ca 1,5 timer. Stien går gjennom områder med myr og kan være bløt, husk derfor gode sko.

    Bomvei mellom Brattset og Øygarden.


    Adkomst vinter

    Følger samme rute som sommer, det er ikke ekstra merking på vinter.

    SjekkUT | Grytbakksetra

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    11

    SjekkUT-besøk