Fjølburøsta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 16. okt. - 14. feb.
Bli DNT-medlem

Fjølburøsta er en hytte som ligger på en gammel seter med samme navn. Hytta har tidligere vært et overnattingstilbud tilknyttet setra, men fra 2021 blir det en selvbetjent hytte. Det er 12 sengeplasser på hytta og blir en del av overnattingstilbudet langs den Historiske vandreruta mellom Røros og Femundsmarka, Malmveien.

Viktig informasjon

 • Det er ikke lenger krav om forhåndsbestilling av senger og dagsbesøk er tillatt. Det er fortsatt mulig å forhåndsbestille senger for de som ønsker det og gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Soveplasser

Hytta har 8 sengeplasser, men det er også mulig å bruke madrassene på høyloftet. De fire gamle skuvsengene er ukurante i størrelsene, men kan fint brukes av de som ønsker. 

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er strøm fra solceller på hytta til lys, det er også mulighet for opplading av mobil med usb-kabel. Oppvarming med vedovn, og gasovn til matlaging. Vann hentes i brønnen rett utenfor. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android og fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke eget hunderom.

Flere hytter i Femundsmarka

Se oversikt over alle DNT-hyttene i Femundsmarka

Aktuelle kart:

Norges-serien fra Nordeca: bl.a. "Feragen 10081"

Turkart: Røros (2008) 1:50 000, Femunden (2010) og Sylan Sør (2013) 1:100 000 fra Nordeca

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Tog eller buss fra Oslo/ Trondheim til Røros. Fem timers gange fra Røros til Marenvollen og fem timers gange derfra til Fjøburøsta.

Med bil: Adkomst fra vegen mellom Røros og Synnervika ved Femunden. Avkjøring øst for Håsjøen. Det går veg helt fram til hytta. OBS. krever stor bil som tåler ujevne veier. Det anbefales sterkt å parkere ved Feragsdammen og gå de siste 2-3 km inn til hytta. Første biten på vei - deretter merket løype gjennom skogen. 

Adkomst vinter

Tog eller buss fra Oslo/ Trondheim til Røros. 16 km fra Røros til Marenvollen. Kvistet i deler av vintersesongen. Se kvistekart for kvisteperiode.

Med bil: Om vinteren er det brøytet til Harsjøen. Herfra er det ca. 3 km langs den ubrøytede veien og bort til hytta.

SjekkUT | Fjølburøsta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Fjølburøsta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT