Fjølburøsta

    Legg til huskeliste
    20
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 12 sengeplasser
    • Selvbetjent i perioden 1. juni - 15. okt.

    Fjølburøsta er en hytte som ligger på en gammel seter med samme navn. Hytta har tidligere vært et overnattingstilbud tilknyttet setra, men fra 2021 blir det en selvbetjent hytte. Det er 12 sengeplasser på hytta og blir en del av overnattingstilbudet langs den Historiske vandreruta mellom Røros og Femundsmarka, Malmveien.

    Soveplasser

    Hytta har 12 sengeplasser, men av disse er 4 skuvsenger i første etasje ukurante i størrelsene. Det er også mulig å bruke madrassene på høyloftet (se plantegningene under Bilder).

    • 4 senger kan forhåndsbestilles. 
    • 8 senger for drop-in

    Utstyr

    Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er strøm fra solceller på hytta til lys, det er også mulighet for opplading av mobil med usb-kabel. Oppvarming med vedovn, og gasovn til matlaging. Vann hentes i brønnen rett utenfor. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

    Oppskriftshefte basert på proviantlageret
    I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
    Ta en titt i vårt oppskriftshefte

    Betaling

    Priser på overnatting og proviant
    Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
    Gå til prisliste 

    Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
    Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

    Betal med DNT Hyttebetaling
    Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

    Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

    Betalingsblankett
    Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

    Hund

    Det er ikke eget hunderom, kun hundebur i uthuset.

    Flere hytter i Femundsmarka

    Se oversikt over alle DNT-hyttene i Femundsmarka

    Aktuelle kart

    Norges-serien fra Nordeca: bl.a. "Feragen 10081"

    Turkart: Røros (2008) 1:50 000, Femunden (2010) og Sylan Sør (2013) 1:100 000 fra Nordeca

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    Femundsmarka

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Tog eller buss fra Oslo/ Trondheim til Røros. Fem timers gange fra Røros til Marenvollen og fem timers gange derfra til Fjøburøsta.

    Med bil: Adkomst fra vegen mellom Røros og Synnervika ved Femunden. Avkjøring øst for Håsjøen. Det går veg helt fram til hytta. OBS! Krever stor bil som tåler ujevne veier. Det anbefales sterkt å parkere ved Feragsdammen og gå de siste 2-3 km inn til hytta. Første biten på vei - deretter merket løype gjennom skogen. 

    Adkomst vinter

    Hytta er vinterstengt.

    SjekkUT | Fjølburøsta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    20

    SjekkUT-besøk