Legg til huskeliste
    48
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Hardbakkhytta ble bygget sommeren 1998. Hytta ligger høyt og fritt ved et lite tjern med en fantastisk utsikt i alle retninger, ikke minst mot sør, der en kan se en sammenhengende fjellrekke helt fra Trollheimen i øst til Romsdalsfjella i vest. Mot nord kan man se landskapet i den nordlige delen av Fjordruta, og havet.

    Hardbakkhytta ligger omtrent midt i den sørlige Fjordrutetraseen, og er lett tilgjengelig fra Valsøybotn i nord, og fra Bøverdalen i sør, med merkete løyper. Nærmeste hytte i østlig retning er Grytbakksetra ca 5 timer, og i vestlig retning Tverrlihytta, 5 timer. Du finner et par dagsturforslag her.

    Det er et eget hunderom for hunden og dens eier. Vi ber om at hunden ikke tas inn på oppholdsrom eller andre soverom av hensyn til allergikere.

    Vær oppmerksom på at inngangen vinters tid kan være fylt av snø, helt opp til taket. Du vil finne en spade oppunder overbygget over inngangen. Det er også en anleggsspade som henger på veggen. Bruk denne når snøen er hard og kan ødelegge snøspadene. Når det gjelder vann vinters tid, vil vi på det sterkeste anbefale å slå hull i isen med øksa i stedet for å tine snø. Ofte er det ikke mye en må jobbe med dette for å komme ned til drikkevann.

    Steinbua ble bygget sommeren 2006 . Den ligger ca 60 m fra hovedhytta, i nordøstlig retning. Steinbua er sikringsbu til hovedhytta, dvs et sted å søke tilflukt i hvis hytta skulle bli rammet av brann. Dessuten har Steinbua også funksjon som anneks for hovedhuset under besøkstopper, særlig sommer og høst. Nøkkel henger ved inngangsdøra inne i hovedhuset. Hvis denne skulle være utilgjengelig i en nødsituasjon finnes nødnøkkel over døra i Steinbua. Siden Steinbua er innredet som ett stort soverom, skal det ikke tilberedes mat der, men en finner utstyr for vannkoking, og litt rett-i-koppen-proviant der. Vær oppmerksom på at drikkevann må hentes i tjønna foran hovedhytta, som er drikkevannskilden for Hardbakkhytta. Dammen ved siden av Steinbua er badeplassen vår. Protokollføring og oppgjør foretas i hovedhytta.

    Hardbakkhytta er åpen for alle, uten krav om reservering.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Mobildekning
    • Vedovn
    Annonse
    Nordmøre med Fjordruta

    Adkomst sommer

    Raskeste atkomst sommerstid er på T-merket sti fra parkeringa ved veienden vest for Botnavatnet ovenfor Valsøybotn, eller fra Myrholten i Bøverdalen.

    Fra Myrholten følger man anleggsvei helt til damanlegg. Her er det rødmerket sti fra.

    SjekkUT | Hardbakkhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    48

    SjekkUT-besøk