Hardbakkhytta

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    23 sengeplasser
  • Åpningstider
    Hele året
  • Nøkkel
    Ulåst
Bli DNT-medlem

Hardbakkhytta ble bygget sommeren 1998. Hytta ligger høyt og fritt ved et lite tjern med en fantastisk utsikt i alle retninger, ikke minst mot sør, der en kan se en sammenhengende fjellrekke helt fra Trollheimen i øst til Romsdalsfjella i vest. Mot nord kan man se landskapet i den nordlige delen av Fjordruta, og havet.

Hardbakkhytta ligger omtrent midt i den sørlige Fjordrutetraseen, og er lett tilgjengelig fra Valsøybotn i nord, og fra Bøverdalen i sør, med merkete løyper. Nærmeste hytte i østlig retning er Grytbakksetra ca 5 timer, og i vestlig retning Tverrlihytta, 5 timer. Du finner et par dagsturforslag her.

Det er et eget hunderom for hunden og dens eier. Vi ber om at hunden ikke tas inn på oppholdsrom eller andre soverom av hensyn til allergikere.

Vær oppmerksom på at inngangen vinters tid kan være fylt av snø, helt opp til taket. Du vil finne en spade oppunder overbygget over inngangen. Det er også en anleggsspade som henger på veggen. Bruk denne når snøen er hard og kan ødelegge snøspadene. Når det gjelder vann vinters tid, vil vi på det sterkeste anbefale å slå hull i isen med øksa i stedet for å tine snø. Ofte er det ikke mye en må jobbe med dette for å komme ned til drikkevann.

NB! Vinter/vår 2021/22 er Steinbua stengt etter vannskade. Nødbruk er mulig.

Steinbua ble bygget sommeren 2006 . Den ligger ca 60 m fra hovedhytta, i nordøstlig retning. Steinbua er sikringsbu til hovedhytta, dvs et sted å søke tilflukt i hvis hytta skulle bli rammet av brann. Dessuten har Steinbua også funksjon som anneks for hovedhuset under besøkstopper, særlig sommer og høst. Nøkkel henger ved inngangsdøra inne i hovedhuset. Hvis denne skulle være utilgjengelig i en nødsituasjon finnes nødnøkkel over døra i Steinbua. Siden Steinbua er innredet som ett stort soverom, skal det ikke tilberedes mat der, men en finner utstyr for vannkoking, og litt rett-i-koppen-proviant der. Vær oppmerksom på at drikkevann må hentes i tjønna foran hovedhytta, som er drikkevannskilden for Hardbakkhytta. Dammen ved siden av Steinbua er badeplassen vår. Protokollføring og oppgjør foretas i hovedhytta.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst sommerstid er på T-merket sti fra parkeringa ved veienden vest for Botnavatnet ovenfor Valsøybotn, eller fra Myrholten i Bøverdalen.

Sommeren 2018 skal det foregå anleggsarbeider i forbindelse med kraftverkutbygging ved Myrholten i Bæverdalen.

Mens arbeidene pågår, vil det ikke bli parkering til Hardbakkhytta på vanlig plass, men muligheter på gårdstunet på Myrholten

hos Stig Bergset. Hvis spørsmål, kontakt Stig på tlf. 90400605.

Annonse

SjekkUT | Hardbakkhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
5

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Hardbakkhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT