Legg til huskeliste
    320
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    DNT Lillehammer har ei fin gammel tømmerhytte på et sted som heter Kroken, som ligger ved Mesnaelva et lite stykke ovenfor Lillehammer. Lett adkomst via damanlegget som ble restaurert i 2018. Krokbua er hytta til Barnas Turlag, men kan også benyttes av andre.

    Det er egen nøkkel til Krokbua. Bestilling og betaling utføres ved å trykke på knappen «Bestill overnatting». Ved spørsmål ring tlf 61 26 20 02 eller epost: info@vandreskoen.no. MERK at nøkkel hentes hos Vandreskoen, Mesnakvartalet 10, Lillehammer.

    • DNT-medlemmer betaler kr 600,- pr døgn for hele hytta.
    • Ikke-medlemmer betaler kr 800,- pr døgn for hele hytta.

    Krokbua er ei lita hytte med fire brede køyesenger. Totalt er det plass til seks. Hele hytta bestilles, ikke enkeltsenger. Velg det antall personer som kommer. Det er likevel hele hytta du bestiller og får.

    Gjestene skal ta med lakenpose eller sovepose og eget putevar.

    Gjestene foretar alminnelig renhold selv før de forlater hytta. Sjekkliste om renhold er slått opp inne i hytta. Håndsprit og vaskemidler finnes på hytta. Det anbefales at gjestene selv har med hånddesinfeksjon/ antibac/våtservietter for personlig hygiene.

    Gjestene bør ha med eget drikkevann. Vann til vask hentes i Mesnaelva.

    Gjestene må ta med seg avfall hjem. Husk å lukke de innvendige dørene ved avreise.

    Krokbua er omtrent 100 år gammel, men er satt i stand de seinere år. Det er en god vedovn i hytta, og høsten 2019 ble det installert solcellepanel og god belysning.

    Ved Krokbua er det romslig utedo i nytt uthus. Doen er tilrettelagt for personer med bevegelsesutfordringer. 

    Uteområdet

    Uteområdet rundt Krokbua er DNT Lillehammers eiendom. Det er mange turgåere som bruker sletta og den flotte gapahuken. De som leier Krokbua må være oppmerksom på at de ikke har uteområdet alene. Her er det benker og bord hvor mange tar kafferasten. Bål kan tennes på tilretttelagte bålplasser. Ta med egen ved til utendørs bruk. De som leier hytta, har ved inkludert i leieprisen.

    Prøv naturstien med oppgaver og fasit! Og test balansen på barnas hinderløype!

    Det er mulig å trille barnevogn helt fram.

    Hunder skal ikke være med inn i hytta, og må være igjen ute. 

    Kanoutleie: 

    Kanoer med vester og årer er lagret i naustet ved Krokbua. Vandreskoen administrerer utleie av kanoene og utlevering av nøkkel til naustet (se kontaktinfo ovenfor). Vær oppmerksom på at kanoene benyttes på eget ansvar. 

    Alle som bruker området må vise hensyn til hverandre!

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Kano
    • Peis
    • Fiske
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Utleie

    Passer for

    • Barnevennlig
    • Barnevogn
    Annonse
    Lillehammer-Rondane

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Kjør Birkebeinervegen, som tar av fra Sigrid Undsets veg sør for Håkons Hall/Kristins Hall. Følg Birkebeinervegen (som også kalles VIP-vegen) forbi hoppanlegget og videre opp bakkene til Skrefsrud. Der svinger vi til høyre og parkerer ved Kanalen. Her er det opparbeidet en ny parkeringsplass (avgiftsparkering).

    Fra den nye parkeringsplassen kan vi gå vegen langs kanalen fram til odden ved Kroken. Herfra fortsetter vi på den nye demningen rundt Krokflø, og de siste metrene går vi på sti fram til Krokbua.

    Avstanden fra parkeringsplassen til Krokbua er ca 1,4 km.

    Adkomst vinter

    De fleste som går tur til Krokbua om vinteren, går til fots samme rute som er beskrevet fra parkeringsplassen til Krokbua. Det er som oftest hardtråkket sti på demningen og fram til Krokbua. 

    SjekkUT | Krokbua

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    320

    SjekkUT-besøk