Sandfløten

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Pga de nye smitterestriksjonene i 2021 har vi endret reglene for bruk av våre overnattingshytter. Framover må man leie hele hytta, ikke bare enkeltsenger. Det er ikke mulighet for drop-in eller dagsbesøk. Av smittevernhensyn legges hele hytta ut til fast pris pr. døgn. Det betyr at du får hytta alene for deg og de du kan ha med deg på tur ut i fra til enhver tids gjeldende smittevernbestemmelser. Alle som skal bo på hyttene våre må bestille i forkant. Kun DNT-medlemmer kan bestille. Ubetjente hytter koster 560,- pr. døgn (fra kl. 12:00 ankomstdag - kl. 12:00 avreisedag).

Sandfløten har et hovedrom med senger, kjøkkenbord med krakker og kjøkkenbenk. Ved til oppvarming og propanbluss til matlaging. Nå er det også et solcellepanel som sørger for belysning og muligheter for lading med USB-ledning (se bilde av USB-inngang). I tillegg er det et lite tørkerom. Koia har to køyer med bred seng nede og vanlig smal seng oppe. Det er ikke dyner, bare tepper, så sovepose er nødvendig.

Utenfor koia er det en bålplass. Turen til Lavåfalla, knapt to km fra hytta, er en spennende opplevelse for liten og stor, her går man gjennom herlig natur! Man regner en gangtid på tre timer fra Snippkoia, seks timer fra Målia (nærmeste hytter sørover) og fire timer fra Halgutusveen (nærmeste hytte nordover) langs Rondanestien.

Sandfløten er ei koselig koie eid av Vang Almenning som leies til HHT-kvarter (gammelt skogshusvær). Sandfløten ligger langs Rondanestien. Koia er samtidig et ypperlig turmål for barnefamilier, da det er en kort gåtur inn fra bilvei. Sandfløten ble restaurert sommeren 2016 i et godt spleiselag mellom eier Vang Almenning og dugnadsfolket i HHT. Dette er en ekstra trivelig "hytteperle" både innendørs og utendørs inkl. beliggenheten.

Lavåa renner idyllisk forbi rett ved hytta, og fra hyttevinduet er det gode muligheter for å oppleve vilt som beiter ute på myra.

Se oversikt over hyttetilsyn på våre hytter. Har du spørsmål om hytta er det bare å kontakte de.

Fasiliteter

  • Tørkerom
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Liten parkeringsplass langs skogsbilveg, avkjørsel nord for Lavlia sætergrend, 20 km nord for Gåsbu. Hytta ligger 200 meter nord for skogsbilvegen og er synlig fra denne. Alternativt kan Rondanestien eller blåmerket sti fra bru over Lavåa følges.

Hytta ligger 20 minutters gange fra almenningsvegen nord for Lavlia sæter i Vang allmenning (blåmerket sti fra Lavlia som krysser skogsbilvegen ved bru over Lavåa).

Adkomst vinter

Hytta er tilgjengelig om vinteren, men ikke tilknyttet oppkjørt løype. Parkering nord for Lavlia sætergrend, 20 km nord for Gåsbu. Skogsbilveg følges 1 km. Rondanestiens trasé anbefales ikke fulgt på ski. Sjusjøløypa (Lavlia-Hamarsæterhøgda) blir oppkjørt fra vinterferien og utover. Dette er forbindelse mellom løypenettet på søndre Hedmarksvidda og traséen Lillehammer-Rondane. Merket avstikker fra Sjujøløypa til Sandfløten er ca. 2 km.

SjekkUT | Sandfløten

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

50

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sandfløten ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT