Sandfløten

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

09.12.21: Med de nye nasjonale tiltakene som trådte i kraft 9. desember, så endres også smitteverninstruksen i DNT. Det betyr at nå er det obligatorisk forhåndsbestilling. Vi i HHT tilbyr halvparten av sengekapasiteten på hver hytte. Dagsbesøk er ikke tillatt.

BELIGGENHET: Sandfløten er ei koselig koie, eid av Vang Almenning, som leies til HHT og fungerer som ei ubetjent hytte. Sandfløten ligger langs Rondanestien i nærheten av Lavlia nordøst for Brumundkampen. Koia er samtidig et ypperlig turmål for barnefamilier, da det er en kort gåtur inn fra bilvei.

UTSTYR: Sandfløten har et hovedrom med senger, kjøkkenbord med krakker og kjøkkenbenk. Ved til oppvarming og propanbluss til matlaging. Nå er det også et solcellepanel som sørger for belysning og muligheter for lading med USB-ledning (se bilde av USB-inngang). I tillegg er det et lite tørkerom. Koia har to køyer med bred seng nede og vanlig smal seng oppe. Det er ikke dyner, bare tepper, så sovepose er nødvendig.

Utenfor koia er det en bålplass. Lavåa renner idyllisk forbi rett ved hytta, og fra hyttevinduet er det gode muligheter for å oppleve vilt som beiter ute på myra. Dette er en ekstra trivelig "hytteperle" både innendørs og utendørs inkl. beliggenheten.

TURFORSLAG: Turen til Lavåfalla, knapt to km fra hytta, er en spennende opplevelse for liten og stor, her går man gjennom herlig natur! Man regner en gangtid på tre timer fra Snippkoia, seks timer fra Målia (nærmeste hytter sørover) og fire timer fra Halgutusveen (nærmeste hytte nordover) langs Rondanestien.

Sandfløten ble restaurert sommeren 2016 i et godt spleiselag mellom eier Vang Almenning og dugnadsfolket i HHT. 

VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

Se oversikt over hyttetilsyn på våre hytter. Har du spørsmål om hytta er det bare å kontakte de.

Fasiliteter

  • Tørkerom
  • Bade
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Liten parkeringsplass langs skogsbilveg, avkjørsel nord for Lavlia sætergrend, 20 km nord for Gåsbu. Hytta ligger 200 meter nord for skogsbilvegen og er synlig fra denne. Alternativt kan Rondanestien eller blåmerket sti fra bru over Lavåa følges.

Hytta ligger 20 minutters gange fra almenningsvegen nord for Lavlia sæter i Vang allmenning (blåmerket sti fra Lavlia som krysser skogsbilvegen ved bru over Lavåa).

Adkomst vinter

Hytta er tilgjengelig om vinteren, men ikke tilknyttet oppkjørt løype. Parkering nord for Lavlia sætergrend, 20 km nord for Gåsbu. Skogsbilveg følges 1 km. Rondanestiens trasé anbefales ikke fulgt på ski. Sjusjøløypa (Lavlia-Hamarsæterhøgda) blir oppkjørt fra vinterferien og utover. Dette er forbindelse mellom løypenettet på søndre Hedmarksvidda og traséen Lillehammer-Rondane. Merket avstikker fra Sjujøløypa til Sandfløten er ca. 2 km.

Annonse

SjekkUT | Sandfløten

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
50

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sandfløten ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT