Legg til huskeliste
    91
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Sandfløten er ei koselig koie, eid av Vang Almenning, som leies av HHT og fungerer som ei ubetjent hytte. Koia er samtidig et ypperlig turmål for barnefamilier, da det er en kort gåtur inn fra bilvei.

    BELIGGENHET: Sandfløten ligger langs Rondanestien i nærheten av Lavlia, nordøst for Brumundkampen. 

    UTSTYR: Sandfløten har et hovedrom med senger, kjøkkenbord med krakker og kjøkkenbenk. Ved til oppvarming og propanbluss til matlaging. Nå er det også et solcellepanel som sørger for belysning og muligheter for lading med USB-ledning (se bilde av USB-inngang). I tillegg er det et lite tørkerom. Koia har to køyer med bred seng nede og vanlig smal seng oppe. Det er ikke dyner, bare tepper, så sovepose er nødvendig.

    AKTIVITETER: Utenfor koia er det en bålplass. Lavåa renner idyllisk forbi rett ved hytta, og fra hyttevinduet er det gode muligheter for å oppleve vilt som beiter ute på myra. Dette er en ekstra trivelig "hytteperle" både innendørs og utendørs inkl. beliggenheten.

    Turen til Lavåfalla, knapt to km fra hytta, er en spennende opplevelse for liten og stor, her går man gjennom herlig natur! Man regner en gangtid på tre timer fra Snippkoia, seks timer fra Målia (nærmeste hytter sørover) og fire timer fra Halgutusveen (nærmeste hytte nordover) langs Rondanestien.

    HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter. På Sandfløten er det tilrettelagt med et hundebur. Vi ber hundeeiere vise hensyn overfor eventuelle andre besøkende.

    BOOKING OG BETALING: På HHTs hytter kan halvparten av sengekapasiteten bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dersom du ikke har bestilt på forhånd, kan du betale med DNTs hyttebetalingsapp. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Husk at minst én i følget må være medlem for å kunne deponere på nøkkel. Velkommen til våre hytter! Bli DNT-medlem her.

    HISTORIE: Sandfløten ble i likhet med andre koier i dette området opprinnelig etablert i tilknytning til en skogsdrift i 1929-30. Navnet har den etter beliggenheten nær en sandbanke i Lavåa som renner rett ved. Koia vi ser i dag ble oppført i 1953. Rondanestien ble lagt langs stien forbi hytta flere år før HHT fikk tilgang til den, pga. privat utleieforhold, men i 1992 kunne vi inngå avtale med Vang Almenning og åpne hytta som ubetjent kvarter med 6 sengeplasser. Sandfløten ble restaurert sommeren 2016 i et godt spleiselag mellom eier Vang Almenning og dugnadsfolket i HHT.

    VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

    Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk, så hold deg i ro til dyrene har passert.

    Oversikt over hyttetilsyn på våre hytter. 

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Tørkerom
    • Mobildekning
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Hedmarken og Hedmarksvidda

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Liten parkeringsplass langs skogsbilveg, avkjørsel nord for Lavlia sætergrend, 20 km nord for Gåsbu. Hytta ligger 200 meter nord for skogsbilvegen og er synlig fra denne. Alternativt kan Rondanestien eller blåmerket sti fra bru over Lavåa følges.

    Hytta ligger 20 minutters gange fra almenningsvegen nord for Lavlia sæter i Vang allmenning (blåmerket sti fra Lavlia som krysser skogsbilvegen ved bru over Lavåa).

    Adkomst vinter

    Hytta er tilgjengelig om vinteren, men ikke tilknyttet oppkjørt løype. Parkering nord for Lavlia sætergrend, 20 km nord for Gåsbu. Skogsbilveg følges 1 km. Rondanestiens trasé anbefales ikke fulgt på ski. Sjusjøløypa (Lavlia-Hamarsæterhøgda) blir oppkjørt fra vinterferien og utover. Dette er forbindelse mellom løypenettet på søndre Hedmarksvidda og traséen Lillehammer-Rondane. Merket avstikker fra Sjujøløypa til Sandfløten er ca. 2 km.

    SjekkUT | Sandfløten

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    91

    SjekkUT-besøk