Rostahytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  33 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Rostahyttene ligger nord i Indre Troms, nær svenskegrensa. På denne trivelige hvileplassen i lavterrenget er det 33 sengeplasser, og fra hytteveggen har man flott utsikt opp til ruvende topper med snøflekkede sider. Her passerer både Nordkalottruta, Grensesømmen og E1. Fra hytta kan man ta en dagstur på den merkede ruta til Gappohytta som svinger over svenskegrensa og etter hvert inn igjen i Norge på nordsida. Sørover kan du legge en fin flerdagerstur til Dærtahytta og videre til Dividalshytta i Øvre Dividal nasjonalpark. Rostahytta ligger lett tilgjengelig fra Tamokdalen, via Rostadalen i vest.

Mobildekning kun med Telenor abonnement nært hytta. Sikker plass er ca 100 meter oppover på stien mot Iselva. Ved vestveggen på Gamle Rostahytta er det av og til dekning. På hyttetunet kan det være dekning, men denne er svært variabel. Ved gode forhold kan man få dekning inne i selve hytta. Dekning også med Telia oppnår du er på siste bakketoppen når du kommer fra Innset, akkurat der du kan se hytta.

OBS! Vannhenting på Rostahyttene: Tilsynene på Rostahyttene ber folk være forsiktige når de skal hente vann. Gå ned mellom Jubileums- og gammelhytta, og se etter en rød stokk som er satt opp nede på elva. Der skal det være trygt å hente vann! Det hadde vært kjempefint hvis neste turfølge kan bygge en igloo over vannhullet, slik at det holdes åpent. Hvis vannhullet allerede er gjenfrosset/nedsnødd og dere må ned i elva (nedenfor hengebrua) og hente vann: Vær forsiktige, gå minst 2 stk i lag og bruk bøtte med tau (finnes i gangen på gammelhytta).(20.02.13).

Hyttetunet består av mange hytter.

Gamle Rosta : bygget i 1964

Nye Rosta : bygget i 1973

Jubileumshytta : bygget i 2007

Hundeanneks : bygget i 2018

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Egen hundeanneks med 4 sengeplasser. Den ligger i tilknytning til uthuset.

Trykk link her for å se vår besøkskalender. Den viser skoleklasser som har planlagt turer, fellesturer med turlaget samt planlagte stengte dager på grunn av dugnad og lignende.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Skibotndalen 10149"

Fasiliteter

 • Fiske
 • Mobildekning
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kjør inn Rostadalen enten via Tamokdalen eller fra Heia på E6 via Øverbygd. Kjør inn til Innset. Den gamle stien gikk på nordsida av elva, den nye som er kortere, går på sørsiden. På sommerstid kan du kjøre ytterligere 6-7 km innover dalen på vei på sørsiden av elva (avgift 50 kr, kontant eller pr mobtilf). Vær obs på hull i veien, kjør forsiktig.

Du parkerer på anvist parkeringsplass. Fortsett deretter til fots langs veien til bru over Rostaelva. Derfra på god sti i 1,5 timer til Rostahytta.

Adkomst vinter

Veien er ikke brøytet helt inn til Likkamoen, så en må gå på ski langs veien fra Innset.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 164 Rostadalen

Annonse
Værvarsel for Rostahytta. Vis på YR.no
Ons (19.02)Lettskyet-11º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Vest-nordvest
Tor (20.02)Skyet-11º0 mm
Laber bris (6.5m/s) Øst
Fre (21.02)Lettskyet-3º0 mm
Lett bris (3.8m/s) Sørvest
Lør (22.02)Skyet-4º0 mm
Lett bris (4.5m/s) Sørøst
Søn (23.02)Skyet-4º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Sørøst
Man (24.02)Skyet-6º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Sørøst
Tir (25.02)Skyet-8º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Øst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt